Cum să ai grijă de sănătatea sistemului reproducător
Cum să ai grijă de sănătatea sistemului reproducător
Sănătate Ultima Ora

Cum să ai grijă de sănătatea sistemului reproducător

Organismul feminin este mult mai complex decât cel masculin, ceea ce înseamnă că pentru a menține sănătatea acestuia femeile trebuie să îi acorde mai multă grijă și atenție.

Fluxul hormonal joacă un rol esențial în acest sens, iar obiceiurile zilnice trebuie stabile în raport cu echilibrarea secrețiilor endocrine.

Un dezechilibru hormonal vine la pachet cu probleme metabolice, risc de infertilitate, schimbări de dispoziție, dureri și cicluri menstruale neregulate, plus alte probleme de sănătate asociate. În cazul în care îți dorești să acționezi activ pentru susținerea fertilității poti opta pentru vitamina E în concentrații variabile de la Go Vita!

Respectă vizitele periodice la medicul ginecolog

Controalele de rutină sunt esențiale pentru a menține sănătatea aparatului reproducător și a depista din timp orice afecțiune în stadiu incipient pentru a putea fi tratată cât mai ușor, fără să genereze dezechilibre majore. Programează-te cel puțin o dată pe an și discută în permanență cu medicul tău pentru a monitoriza orice modificare anormală.

Asigură-te că ai o alimentație variată

Mâncarea reprezintă un element cheie pentru întreg organismul și poate influența modul în care fiecare sistem funcționează. Pentru a evita carențele periculoase și a oferi aparatului reproducător toți nutrienții de care ai nevoie, consumă zilnic fructe și legume, hidratează-te corespunzător și fă analizele de rutină pentru a te asigura că toate valorile sunt în parametri.

Fă mișcare și odihnește-te corespunzător

Sedentarismul reprezintă cauza a numeroase probleme de sănătate și, în combinație un un somn deficitar, este un șoc pentru organism pe care trebuie să îl suporte zilnic, ceea ce îi scade performanța în lupta cu factorii periculoși. Puțină mișcare zilnică și un somn de minim opt ore pe noapte poate face minuni pentru starea generală de sănătate și a aparatului reproducător.

Optează pentru suplimente pentru sănătatea sistemului reproducător

Suplimentele alimentare bogate în vitamina E reprezintă un pilon de rezistență pentru sănătatea organelor genitale feminine. Acționează direct asupra radicalilor liberi și reduce nivelul stresului oxidativ din corp, ceea ce înseamnă că ține la distanță afecțiunile inflamatorii și infecțiile specifice.

De asemenea, susține sistemul imunitar, ajutând la lupta împotriva virusurilor sau bacteriilor responsabile de declanșarea problemelor ginecologice și reproductive, fiind un element esențial în stabilirea unui nivel optim al fertilității și al sănătății sistemului reproductiv.

Administrarea controlată de vitamina E poate fi și un tratament naturist pentru endiometroza, o tulburare medicală care este caracterizată prin creșterea țesuturilor asemănătoare uterului în afara acestuia și îngroșarea lor pe măsura trecerii ciclurilor menstruale. Această afecțiune este foarte dureroasă și deseori poate deveni cauză principală pentru infertilitate. În astfel de cazuri, o dietă bogată în nutrienți precum seleniul, zincul, vitamina E, acizi grași și antioxidanți poate ajuta la tratarea afecțiunii.

Ai mare grijă la igienă

Problemele de fertilitate pot apărea ca urmare a unei infecții contactate din cauza igienei necorespunzătoare sau a folosirii unor produse cu ingrediente periculoase pentru organele genitale femeiești.

Alege întotdeauna produse destinate zonei intime și păstrează în permanență zona curată și uscată pentru a reduce riscul de infecție.

Controlează pe cât posibil stresul din viața ta

Secrețiile mari de cortizol pot da peste cap întregul organism, ceea ce face ca stresul să fie un factor declanșator pentru problemele de fertilitate. Este important să te expui cât mai puțin situațiilor care provoacă stres și să practici constant activități care te relaxează și te deconectează de la problemele de zi cu zi, cum ar fi yoga, plimbările în natură, meditația, cititul sau hobby-urile tale preferate, toate te pot ajuta să diminuezi producția de cortizol.

Poți combate problemele de fertilitate prin adoptarea unui stil de viață echilibrat și sănătos!

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.