Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen
Politic Ultima Ora

Ursula von der Leyen, vrea al 2-lea mandat în fruntea Comisiei Europene. Ce spune vice-președintele PPE, Siegfried Mureșan

Ursula von der Leyen a anunțat luni că își dorește un nou mandat la șefia Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen ar putea primi sprijinul celui mai important grup politic din Parlamentul Euroepan, cel al PPE, chiar la Congresul Popularilor Europeni ce se va desfășură în luna martie la București.

”Sunt convins că Ursula von der Leyen va deveni candidata Partidului Popular European pentru poziția de președintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a anunțat astăzi, după o reuniune a conducerii Uniunii Creștin-Democrate din Germania, intenția de a candida pentru un nou mandat de 5 ani la conducerea Comisiei Europene.

Candidatura sa va fi supusă la vot la Congresul Partidului Popular European din 6 – 7 martie de la București și von der Leyen va deveni, apoi, candidata oficială a PPE și a PNL pentru această poziție în cadrul alegerilor europene din luna iunie.

Sunt convins că, în cadrul Congresului de la București, PPE va fi unit și va da un vot clar pentru susținerea Ursulei von der Leyen drept candidat.

Președinta Comisiei Europene, susținută de familia noastră politică, încheie un mandat cu rezultate pozitive semnificative, în pofida crizelor majore pe care a trebuit să le gestioneze, precum pandemia de COVID-19 și războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

Printre reușite actualei Comisii Europene se numără:

1. adoptarea Mecanismului European de Redresare și Reziliență – cel mai mare plan de investiții din istoria Uniunii Europene și din care țara noastră primește aproape 30 de miliarde de euro,

2. Reducerea dependenței energetice față de Federația Rusă și 3. Începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina”, spune vice-președintele PPE, Siegfried Mureșan.

Vice-președintele PPE, Siegfried Mureșan
Vice-președintele PPE, Siegfried Mureșan

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.