Universitarii îl atacă pe Klaus Iohannis
Universitarii îl atacă pe Klaus Iohannis
Politic Ultima Ora

FOTO. BOMBĂ. Universitarii îl atacă pe Klaus Iohannis

Universitarii spun că sistemul de învățământ, conceput de Klaus Iohannis, este subfinanțat, iar imensa eroare a acordării burselor pentru elevi este o mare prostie.

Conferențiarul universitar Mihai Cristian Apostolache, critică dur Programul ”România Educată”, al lui Klaus Iohannis.

”Un aspect esențial pe care vreau să îl menționez este demoralizarea elevilor dedicați și serioși, în contextul unor politici guvernamentale care răsplătesc mediocritatea. De asemenea, în încercarea de a combate discriminarea și bullying-ul, politica publică din educație permite și încurajează comportamentele deviante în școli.

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că profesorii se confruntă cu sarcini multiple – de la secretariat, psihologie, consiliere, până la transport – deviind astfel de la rolul lor principal de dascăli. Această multifuncționalitate forțată este o povară care împiedică realizarea educației de calitate.

Este vital să recunoaștem și să ne adresăm acestor provocări. Credem în respectarea dreptului la educație de calitate pentru toți elevii și în necesitatea de a lăsa profesorii să își exercite meseria în mod eficient.

Educația de calitate este cheia progresului și a dezvoltării personale a fiecărui elev, fiind un pilon esențial pentru un viitor mai bun al României.

De aceea este timpul să acționăm și să susținem inițiative care promovează o educație de calitate, să recunoaștem eforturile profesorilor și să asigurăm un mediu propice învățării”, spune conferențiarul universitar.

Conferențiarul universitar Mihai Apostolache atac la Guvern
Conferențiarul universitar Mihai Apostolache 

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.