Ciucă, Ciolacu, Hunor
Ciucă, Ciolacu, Hunor
Politic Ultima Ora

ALERTĂ. Negocieri pentru Guvernul Ciolacu. UDMR a plecat de la consultări. Ungurii vor 3 ministere

Liderii PSD, PNL și UDMR trebuie să ajungă la un consens până săptămâna viitoare când premierul Nicolae Ciucă ar urma să demisioneze.

UDMR a părăsit negocierile după ce liberalii le-au cerut să cedeze ministerul Dezvoltării, susțin sursele HotNews.ro. PSD vrea să păstreze Transporturile, iar PNL dorește la schimb un alt minister puternic și revendică ministerul dezvoltării.

Numărul de ministere în Guvernul Ciolacu ar urma să fie unul redus față de actuala structură, UDMR, urmând să aibă doar două ministere, nu trei ca acum.

În aceste condiții, fiecare dintre partide vrea să-și asigure portofolii de forță, cu mulți bani. În acest context, ochii sunt pe Transporturi pe care și le doresc și PSD, și PNL.

Dezvoltare pe care UDMR vrea să-l păstreze cu orice preț, precum și Mediul pe care Uniunea l-ar ceda însă.

UDMR nu vrea să părăsească coaliţia de guvernare, fiind chiar de acord cu comasarea Ministerului Sportului cu un alt minister, dar nu înţelege de ce nu poate continua să deţină Ministerul Dezvoltării, mai ales că nu este parte a acordului politic privind rotativa, semnat de PSD şi PNL, a declarat primarul municipiului Sfântul Gheorghe, Antal Arpad András.

„Noi nu suntem parte a acelui acord şi ni s-a spus „trebuie reduse ministerele”.

Am spus: „Am înţeles, susţinem şi acest lucru, să se reducă numărul de ministere, inclusiv un minister de la UDMR, Ministerul Sportului, să fie integrat într-un alt minister”.

Liderul UDMR, Antal Arpad
Liderul UDMR, Antal Arpad

Şi această solicitare a venit în timp ce purtătorul de cuvânt al PNL declara că PNL nu doreşte să ia de la UDMR Ministerul Dezvoltării, ceea ce este cu atât mai ciudat. Nu ştiu ce se va întâmpla, vom vedea”, a adăugat Antal Arpad.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.