TEZAURUL valorează peste 4 MILIARDE de euro
TEZAURUL valorează peste 4 MILIARDE de euro
Exclusiv Politic Ultima Ora

Anunțul de la Bruxelles care dă fiori Rusiei. TEZAURUL valorează peste 4 MILIARDE de euro

Parlamentul European a votat ca România să-și reprimească TEZAURUL confiscat de ruși în 1916.

Eurodeputaţii au cerut joi dimineaţă la unison, în cadrul unei dezbateri emoţionale din cadrul Parlamentului European, ca Rusia să returneze integral tezaurul României şi ca executivul UE şi alte instituţii europene abilitate să facă tot posibilul pentru a sprijini acest demers.

Demersul a fost inițiat de eurodeputatul Eugen tomac liderul PMP.

”S𝘂𝗰𝗰𝗲𝘀 𝘂𝗿𝗶𝗮𝘀̦ 𝗶̂𝗻 𝗣𝗮𝗿𝗹𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁𝘂𝗹 𝗘𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲𝗮𝗻! 𝗥𝗲𝘇𝗼𝗹𝘂𝘁̦𝗶𝗮 𝗽𝗿𝗶𝘃𝗶𝗻𝗱 𝗿𝗲𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂𝗶𝗿𝗲𝗮 𝗧𝗲𝘇𝗮𝘂𝗿𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗲𝗶 𝘀𝗲𝗰𝗵𝗲𝘀𝘁𝗿𝗮𝘁 𝗶̂𝗻 𝗥𝘂𝘀𝗶𝗮 𝗮 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝘃𝗼𝘁𝗮𝘁𝗮̆ 𝗰𝘂 𝗹𝗮𝗿𝗴𝗮̆ 𝗺𝗮𝗷𝗼𝗿𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝘃𝗼𝘁𝘂𝗿𝗶.

Rezoluția pe care am inițiat-o este primul document oficial european prin care solicităm Rusiei în mod explicit returnarea Tezaurului sechestrat ilegal.

Este o chestiune de demnitate națională. România nu poate si nu trebuie să accepte nimic mai puțin decât restituirea celor 91,5 tone de aur și a întregului Tezaur cultural. Le mulțumesc colegilor mei din Parlamentul European pentru implicare și susținere. A însemnat mult.

Vom putea atinge lingouri de aur în Muzeul Băncii Naționale
Aurul își continuă ascensiunea. A ajuns la cea mai mare valoare din 2012

Mulțumesc, bineînțeles, Băncii Naționale a României pentru întregul sprijin de-a lungul acestui drum la capătul căruia avem astăzi, în premieră, o Rezoluție a Parlamentului European pe chestiunea Tezaurului României.

Nu suntem singuri în acest demers. Avem recunoaștere și sprijin european ferm. După votul istoric de astăzi, Comisia Europeană va fi alături de România și împreună vom aduce Tezaurul României acasă. Important este să nu renunțăm!”, declară Tomac.

Liderul PMP, Eugen Tomac
Liderul PMP, Eugen Tomac

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.