Șefii ASF audiați în Parlament
Șefii ASF audiați în Parlament
Politic Ultima Ora

Șefii ASF prezintă în Parlament, soluțiile pentru șoferii afectați de prăbușirea Euroins. 2,5 milioane de români

Conducerea Autorității de Supraveghere Financiară, ASF, va ajunge, luni, în Parlament pentru a da explicații cu privire la felul în care este gestionată criza cauzată de retragerea autorizației Euroins.

Șefii ASF, audiere în Senat

La ora 12.00, în Senat, va avea loc ședința comună cu comisiei economică, industrii şi servicii și a celei de buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital în cadrul căreia se vor discuta aspecte relevante referitoare la tarifele de referință pentru polițele RCA, publicate de ASF în data de 7 martie 2023, impactul asupra pieței asigurărilor și asupra consumatorilor, situația controalelor și măsurilor luate de ASF în raport cu reglementărilor legale în vigoare în piața asigurărilor, cu precădere acțiunile întreprinse în legătură cu societatea Euroins Romania Asigurare-Reasigurare SA și situația plăților de indemnizații/despăgubiri efectuate de Fondul de Garantare a Asiguraților ca urmare a falimentelor unor asigurători precum Astra S.A., Carpatica Asig S.A. și City Insurance SA. La ședință este invitată conducerea Autorității de Supraveghere Financiară.

USR a depus vineri solicitare oficială pentru revocarea din funcție, de către Parlament, a actualei conduceri a ASF, care „a privit pasivă cum milioane de români au fost păgubiți de companiile de asigurări”. „Să fie limpede: ASF a lăsat Euroins să vândă hârtii A4 pe post de RCA”, spunea Cătălin Drulă.

Solicitarea USR pentru revocarea din funcție, de către Parlament, a actualei conduceri a ASF este un demers populist al opoziției, spune liderul PSD, Marcel Ciolacu: „Românii, în acest moment, chiar dacă e nevoie de niște delimitări, nu așteaptă ca prima reacție să fie demiterea”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.