Război total între PSD și PNL
Război total între PSD și PNL
Politic Ultima Ora

FOTO. Încă un SCANDAL în coaliția PSD-PNL. Ministrul dezvoltării făcut praf de vicepreședintele Camerei Deputaților, după ce a evitat să se întâlnească cu cei 42 de primari sociali-democrați

Un nou scandal a izbucnit între cei care conduc acum România, PSD și PNL, după ce, ministrul dezvoltării Adrian Veștea s-a întâlnit doar cu primarii liberali și cu cei social-democrați din județul Bistrița-Năsăud.

Liderul PSD Bistrița, vicepreședintele Camerei Deputaților, Daniel Suciu critică dur atitudinea ministrului Veștea, care a evitat să se întâlneacă cu cei 42 de primari ai social-democraților din județ.

”Dragi “parteneri” liberali, domnule ministru Adrian Veștea, domnule primar și președinte Ioan Turc

Precizez de la început că nu e musai și nu ne-a cerut nimeni să vă iubim, sau viceversa, dar v-aș ruga să țineți cont de un lucru esențial:

ESTE NU DOAR contraproductiv dar și inelegant ca ministrul dezvoltării și administrației publice (adică al tuturor primarilor și comunităților) să vină într-un județ și să evite să se întâlnească cu cei 42 de primari ai PSD. (din 62 câți are județul).

Înțeleg că președintele și primarul PNL este deranjat de criticile noastre, dar este infantil să nu îl lași (bănuiala noastră) pe ministrul unui Guvern de coaliție să se întâlnească cu primarii partenerilor de guvernare.

Ministrul dezvoltării discuții cu primarii liberali
Ministrul dezvoltării discuții cu primarii liberali

Că l-a dus domnul Turc pe la șantierele începute de noi și s-a lăudat cu ele, nicio surpriză, dar administrația nu este politică și este o greșeală MARE a unui ministru din Guvernul României să se vadă, în sediul partidului, doar cu primarii PNL.

Primarul Bistriței, Ioan Turc, alături de ministrul Adrian Veștea
Primarul Bistriței, Ioan Turc, alături de ministrul Adrian Veștea

În speranța că afrontul adus celor peste 150.000 de bistrițeni ce trăiesc în comunități conduse de primari PSD nu se va repeta, îl asigur pe domnul ministru Veștea că aceștia din urmă, chiar și neinvitați și evitați, sunt printre cei mai buni din țară. Iar domnului Turc nu îi transmit nimic, că atâta preț pune dânsul pe colegii primari din județ!”, a transmis Suciu.

Vicepreședintele Camerei Deputaților Suciu Vasile Daniel
Vicepreședintele Camerei Deputaților Suciu Vasile Daniel

La rândul său, ministrul dezvoltării, Adrian Veștea a transmis că că a vizitat la Bistriţa mai multe obiective de investiţii finanţate de Ministerul Dezvoltării.

”Bistrița se dezvoltă prin investiții în infrastructură și educație!

Astăzi, am vizitat mai multe obiective de investiții finanțate de Ministerul Dezvoltării în municipiul Bistrița:

• Liceul de Muzică “Tudor Jarda” este în curs de reabilitare și modernizare cu fonduri din Programul Național de Dezvoltare Locală (etapa a II-a).

• O creșă modernă, de tip nZEB, a fost construită în cartierul Subcetate, cu sprijinul Ministerului Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții (CNI).

• Lucrările de consolidare a unui bloc cu 40 de apartamente din oraș au fost finanțate prin Programul Național privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe pentru perioada 2022-2024.

• Strada Tărpiului a fost reabilitată prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”.

• Pasajul rutier subteran din strada Gării a fost modernizat cu sprijinul Ministerului Dezvoltării.

• A fost inițiată lucrarea de reconfigurare a axei de transport public pe traseul Str. Gării – B-dul Decebal – Str. Andrei Mureșanu – Str. Năsăudului, finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

M-am bucurat sa văd că lucrările avansează într-un ritm bun și toate aceste proiecte contribuie la dezvoltarea echilibrată a comunității bistrițene.

Îl felicit pe Ioan Turc, primarul municipiului Bistrița, pentru proiectele pe care le derulează și pentru viziunea sa asupra dezvoltării unitare a municipiului. Investițiile în infrastructură și educație sunt esențiale pentru evoluția României.

Ele ne permit să creăm condiții propice pentru dezvoltarea economică și socială, pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor și pentru atragerea de investiții străine.

Continuăm!”, a transmis Veștea.

Adrian Veștea la Primăria Bistrița
Adrian Veștea la Primăria Bistrița

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.