Gabriela Firea, recunoaște înfrângerea la Primăria Capitalei
Gabriela Firea, recunoaște înfrângerea la Primăria Capitalei
Politic Ultima Ora

Firea și Burduja fac anunțul. PSD și PNL, vor să deblocheze bugetul Primăriei Capitalei pentru 2024

Președinții PNL și PSD, Sebastian Burduja și Gabriela Firea au anunțat că vineri, consilierii municipali ai celor două partide vor să deblocheze bugetul Primăriei Capitalei, după ce, au votat de câteva ori împotriva propunerilor Primarului General Nicușor Dan.

Prioritatea PSD și PNL București este scoaterea orașului din impasul în care a fost dus chiar de primarul general.

Astăzi a avut loc prima ședința comună PSD București și PNL București în care s-a stabilit colaborarea în Consiliul General al Municipiului București. Adoptarea bugetului Capitalei și deblocarea proiectelor primăriilor de sector, proiecte ținute la sertar de primarul general Nicușor Dan din răzbunare politică, sunt o necesitate pentru bucureșteni.

Astfel, liderii celor două organizații municipale, doamna Gabriela Firea și domnul Sebastian Burduja, prin consilierii generali ai ambelor formațiuni politice, au decis convocarea unei ședințe extraordinare de îndată a Consiliului General al Municipiului București, vineri 22 martie, ora 10:00.

”Pentru a debloca situația din Capitală, PSD București și PNL București vor depune amendamente comune la proiectul dezastruos de buget propus de primarul general Nicușor Dan.

Liberalul Sebastian Burduja
Liberalul Sebastian Burduja

Amendamentele vizează alocarea suplimentară a sumei de 200 milioane de lei pentru subvenția la termoficare, respectiv  200 de milioane de lei în pentru subvenția la transportul public, precum și alocarea sumelor necesare pentru plata parțială a restanțelor la sprijinul pentru persoanele adulte cu dizabilități, 25 de milioane de lei pentru proiectul Banca de alimente, 25 de milioane de lei pentru deblocarea blocului social din Prelungirea Ghencea și sumele necesare pentru deblocarea proiectului Penetrație Ciurel – Autostrada A1.

PSD București și PNL București își dau mâna pentru a salva Capitala de falșii salvatori. Orașul în care trăim, muncim și ne creștem cu toții copiii a suferit suficient în acești ultimi ani! Nu mai vrem mizerie, proiecte blocate din ambiții personale, ci un proiect comun pentru o Capitală a viitorului”, anunță Firea și Burduja.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.