AUR dezvăluie că fiecare român plătește 8.815 de euro pentru a datoriile
AUR dezvăluie că fiecare român plătește 8.815 de euro pentru a datoriile
Politic Ultima Ora

FOTO. BOMBĂ. Încep scandalul între PSD și PNL, după comasarea alegerilor. Lider social-democrat atac dur la adresa liberalilor

Fostul ministru al economiei, deputatul PSD, Gheorghe Șimon acuză PNL că nu au aprobat măsuri importante pentru cetățeni.

Deputatul PSD spune că, miniștrii PNL nu își fac datoria față de români și că au lipsit de la Guvern la luare deciziilor pentru implementarea PNNR.

”În săptămânile comasării, a funcționat doar o jumătate de Guvern. În timp ce miniștrii PSD au aprobat măsuri importante pentru cetățeni, în zona miniștrilor PNL au apărut numeroase anomalii rămase fără rezolvare.

Liberalii au jucat în deplasare în săptămânile comasării. Dacă liberalii tot se strâng să facă ședințe despre comasare, ar fi indicat să-i cheme și pe miniștrii lor să le spună să rezolve problemele care îi afectează pe cetățeni în această perioadă”, a declarat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Potrivit declarațiilor făcute de parlamentarul social-democrat, miniștrii PSD au rezolvat numeroase probleme în „săptămânile comasării”.

Au fost semnate ultimele contracte prin care se angajează toți banii europeni pentru autostrăzi din PNRR. A fost semnat ultimul contract de acest gen pentru A8 de către  ministrul Transporturilor. A fost aprobat Creditul Fermierului și a fost suspendată obligația UE privind pârloaga de către Ministrul Agriculturii”, a mai declarat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Fostul ministru al Economiei, deputatul PSD, Gheorghe Șimon
Fostul ministru al Economiei, deputatul PSD, Gheorghe Șimon

Potrivit ministrului Proiectelor Europene, România a urcat pe locul 2 în UE la absorbția fondurilor UE. Mai mult, a fost prelungită acordarea ajutorului pentru lemne de foc până la primăvară pentru persoanele care pe parcursul iernii au ieșit din grila eligibilă, ca urmare a majorării pensiilor sau salariilor.

„Dacă nu se ia această măsură, cei aflați în această situație ar trebui să returneze sumele primite ca ajutor pentru tot sezonul de iarnă. În plus, au fost soluționate revendicările fermierilor și transportatorilor de către premier, miniștrii Transporturilor și Agriculturii.

Asta în timp ce miniștrii liberali ce au făcut?

Finanțele încă nu au avizat actul normativ pentru prelungirea ajutorului de lemne de foc pentru cei care, în cursul iernii, au ieșit din categoria eligibilă ca urmare a creșterii pensiilor și salariilor”, a concluzionat deputatul Gheorghe Șimon.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.