Ciolacu i-a păcălit pe pensionari
Ciolacu i-a păcălit pe pensionari
Politic Ultima Ora

PSD s-a ținut de cuvânt în privința creșterii salariului minim și a sprijinului acordat pensionarilor

Decizia premierului și lider al PSD, Marcel Ciolacu, de a crește salariul minim a fost o măsură de echitate socială, care completează pachetul de măsuri pe care Guvernul și-a angajat răspunderea în urmă cu o lună.

 „Este o decizie care se înscrie în abordarea generală a PSD de a-i proteja pe cei cu venituri mici, care muncesc cinstit.

Măsura vizează în primul rând salariații cu venituri mici din mediul privat, pentru că în acest sector sunt cei mai mult angajați cu acest nivel de salarizare. Din luna octombrie, salariul minim brut a crescut cu 10%, de la 3.000 de lei la 3.300 de lei, ceea ce înseamnă cu 181 de lei mai mult în buzunarul fiecărui angajat din această categorie.

În total, sunt 1,5 milioane de salariați! Comparativ cu anul precedent, este o creștere de 29%, în timp ce inflația anuală în luna august 2023 a fost de 9,4%, deci este o crește reală a puterii de cumpărare”, a declarat Alin Chirilă.

Chirila Virgil Alin
Chirila Virgil Alin

În timp ce pentru toți pensionarii veniturile au crescut în acest an cu 12,5%, ca urmare a indexării punctului de pensie, pentru cei cu pensii mici, veniturile au crescut diferențiat de la 14% până la 45%.

Așadar, cumulând toate ajutoarele și indexarea punctului, la pensionarii cu pensii între 1.000 și 1.500 de lei veniturile au avut creșteri între 34% și 45%, la cei între 1.501 și 2000 de lei creșterile au fost între 22% și 25%, iar la cei între 2001 și 3000 de lei creșterile au fost între 14% și 15%.

„PSD continuă măsurile prin care se urmărește scoaterea cât mai multor români din cercul vicios al salariilor mici. La începutul acestei luni a intrat în vigoare creșterea salariului minim care va aduce mai mulți bani în buzunarele a milioane de angajați, în cea mai mare parte din mediul privat.

De asemenea, Ministerul Muncii a dat drumul celei de-a doua tranșe din ajutorul acordat celor 4,2 milioane de pensionarilor cu venituri sub 3.000 de lei, urmând ca banii să ajungă la beneficiari în aceste zile.

PSD își reconfirmă abordarea generală de a-i proteja pe românii cu venituri mici.

Premierul a anunțat deja că și în anul următor, la pensionarii cu pensii mici se vor suplimenta diferențiat veniturile, pe lângă indexarea generală a punctului de pensie”, a subliniat deputatul social-democrat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.