PSD rezolvă problemele cadrelor medicale
PSD rezolvă problemele cadrelor medicale
Politic Ultima Ora

PSD anunță vești bune cadrelor medicale. Revendicările sindicatelor din sănătate, în curs de rezolvare. FOTO

Deputatul PSD, Vasile Cîtea susține că în cel mai scurt timp, revendicările cadrelor medicale vor fi soluționate, întrucât, social-democrații sunt receptivi la nevoile oamenilor.

Conducerea PSD a Ministerului Sănătății este receptivă la problemele reclamate de angajații din acest domeniu vital și adoptă măsuri concrete în vederea rezolvării lor în cel mai scurt timp.

”Un segment extrem de important al sistemului național de sănătate se referă la activitatea Serviciilor de Ambulanță din țară, buna funcționare a acestora fiind o garanție concludentă a salvării vieților pacienților aflați în pericol.

Astfel, reprezentanții sindicaliștilor au prezentat ministrului Alexandru Rafila revendicările Federației Naționale Sindicale „Ambulanța”, atât cele de natură salarială, cele administrative, precum și cele referitoare la dotarea Serviciilor de Ambulanță, mai ales că, la ultimul capitol, situația este destul de precară la nivel național.

Solicitările legate de acordarea salariilor de bază a operatorilor registratori de urgență și personalului TESA, care nu au beneficiat de creșterea salariului de bază la nivelul grilei din 2022, corectarea procentelor de sporuri pentru condiții deosebit de periculoase ale personalului medico-sanitar și auxiliar sanitar din serviciile de ambulanță, precum și creșterea indemnizației de hrană, sunt doar câteva cereri ale angajaților din domeniul sănătății, care presupun demersuri urgente în vederea rezolvării.

Un alt punct al discuțiilor a fost urgentarea adoptării actului normativ care reglementează numărul zilelor de concediu, în vederea semnării, în regim de urgență, a noului contract colectiv de muncă.

De altfel, în urma intervenției prompte a ministrului Sănătății, unul dintre subiectele semnalate de sindicaliștii de la Ambulanță, respectiv acoperirea deficitului de personal din domeniu, de 45%, este aproape rezolvat, prin deblocarea posturilor în sistemul sanitar.

În acest sens, este în curs de aprobare de către Guvernul condus de PSD un memorandum care prevede scoaterea la concurs a aproximativ 4.000 de posturi în unitățile sanitare subordonate Ministerului Sănătății, inclusiv în Serviciile de Ambulanță.

Nu în ultimul rând, ministrul Alexandru Rafila și-a dat acordul pentru înlocuirea parcului auto învechit cu ambulanțe noi, acestea urmând să fie achiziționate în perioada următoare din fonduri publice.

În concluzie, sunt încrezător că este imperios necesară rezolvarea doleanțelor salariaților din sistemul de sănătate, fapt ce va determina atât mulțumirea angajaților, cât și creșterea calității serviciilor medicale oferite populației și, implicit, un număr mai mare de vieți salvate”, declară Cîtea.

Deputatul social-democrat, Vasile Cîtea
Deputatul social-democrat, Vasile Cîtea

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.