Președintele Klaus Iohannis participă, în 17 și 18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European
Președintele Klaus Iohannis participă, în 17 și 18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European
Politic Ultima Ora

Președintele Klaus Iohannis sosește marți, 25 aprilie, în Argentina

Preşedintele Klaus Iohannis îşi începe, marţi, vizita oficială în Argentina, el urmând să fie primit de omologul său Alberto Fernández, cu care va avea convorbiri tête-à-tête. 

Klaus Iohannis va participa, la ora 16.40 (ora României), la o ceremonie de depunere a unei coroane de flori la Monumentul Generalului San Martin din Buenos Aires.

Ulterior, el va fi primit de preşedintele Republicii Argentina, Alberto Fernández, la Palatul Prezidenţial Casa Rosada din Buenos Aires.

După primirea oficială, cei doi şefi de stat vor avea convorbiri tête-à-tête şi va avea loc semnarea Memorandumului de Înţelegere între Ministerul Afacerilor Interne din România, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, şi Agenţia Argentiniană de Cooperare Internaţională şi Asistenţă Umanitară – ”Căştile Albe” din Republica Argentina. Ulterior, vor fi susţinute declaraţii de presă comune.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a început, în urmă cu o săptămână, vizite oficiale în Republica Federativă a Braziliei, în Republica Chile şi în Republica Argentina. Turneul preşedintelui se va încheia miercuri.

Klaus Iohannis discuții cu  președintele Republicii Chile, Gabriel Boric
Klaus Iohannis discuții cu președintele Republicii Chile, Gabriel Boric

”Aceste vizite urmăresc relansarea dialogului la nivel înalt cu statele Americii Latine şi redinamizarea interacţiunilor bilaterale la nivel politico-diplomatic, respectiv sectorial, fiind menite să deschidă noi oportunităţi de colaborare în domenii de interes crescut, inclusiv cele privind răspunsul comun la o serie de provocări la nivel global.

America Latină reuneşte state membre sau în proces de aderare la OCDE, cu economii emergente, care contribuie sau pot contribui în mod semnificativ, la nivel global, la securitatea alimentară, la cea energetică sau climatică, la recuperarea economică post-pandemie şi dezvoltarea durabilă”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.