Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella în vizită oficială în România
Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella în vizită oficială în România
Politic Ultima Ora

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella în vizită oficială în România. Întâlnire cu Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu

Preşedintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, se va afla miercuri într-o vizită oficială la Bucureşti, la invitaţia şefului statului român, Klaus Iohannis.

Cu acest prilej, oficialul italian va avea convorbiri cu preşedintele Klaus Iohannis şi va avea întrevederi separate cu preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, şi premierul Marcel Ciolacu.

”Președintele României, Klaus Iohannis, îl va primi miercuri, 19 iunie 2024, pe Președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, cu prilejul vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România, la invitația șefului statului român.

Sergio Mattarella
Sergio Mattarella

Vizita oficială reprezintă o continuare a dialogului la cel mai înalt nivel, marcat de momentul istoric al vizitei de stat pe care Președintele României a efectuat-o în Republica Italiană în 2018, prima după 45 de ani, dar și de a treia ședință comună de guvern româno-italiană, desfășurată la Roma, în perioada 14-15 februarie 2024.

În 2024, România și Italia aniversează 145 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice, precum și 60 de ani de la ridicarea relațiilor la nivel de Ambasadă, date semnificative pentru parcursul ascendent al dialogului bilateral.

În contextul relațiilor excelente dintre România și Italia, bazate pe o legătură solidă, vizita oficială la București reconfirmă importanța Parteneriatului Strategic Consolidat, dinamismul multiplelor domenii de cooperare bilaterală, aportul la viața socială și economică a comunității românești din Italia și a celei italiene din România, precum și abordările comune în forurile europene, euroatlantice și internaționale.

Cei doi șefi de stat vor discuta și aspecte privind evoluțiile europene și globale, cu accent pe Agenda Strategică a UE și situația de securitate”, arată Administrația Prezidențială.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.