George Simion și Marcel Ciolacu
George Simion și Marcel Ciolacu
Exclusiv Politic Ultima Ora

BOMBĂ. Premierul Republicii Moldova face DEZVĂLUIREA de senzatie despre George Simion și Marcel Ciolacu

Premierul Republicii Moldova Dorin Recean spune că liderul AUR George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova.

Premierul Recean afirmă căacest lucru i-a fost comunicat omologului său, Marcel Ciolacu.

”Instituţiile statului au determinat că George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova şi acest lucru i-am comunicat şi premierului Ciolacu.

Este o decizie a instituţiilor, instituţiile au determinat acest factor de risc şi corespunzător au luat decizia corespunzătoare”, a declarat Recean la ProTv Cișinău.

Dorin Recean,premierul Moldovei
Dorin Recean,premierul Moldovei

La începutil lunii februarie,  reprezentanţii Inspectoratului General pentru Migraţie al Ministerului Afacerilor Interne de la Chişinău au transmis că liderul AUR, George Simion, are interdicţie de a intra în Republica Moldova pentru încă 5 ani, adică până la 1 octombrie 2028.

AUR George Simion a afirmat că acest lucru denotă faptul că nimic nu s-a schimbat peste Prut, în ultimii ani. El a adăugat că „în loc să îmbrăţişeze ideea unirii, politicienii de la Chişinău se ţin de fotoliile lor călduţe, mimând iubirea faţă de România, doar atunci când le convine lor”.

Maia Sandu nu-l iartă pe George Simion
Maia Sandu nu-l iartă pe George Simion

„Nu e vorba despre o nouă interdicţie ci de o continuare a celei vechi, ne judecăm din octombrie 2023 pe chestiunea aceasta.  Vedem însă că nimic nu s-a schimbat peste Prut în ultimii ani. În loc să îmbrăţişeze ideea unirii, politicienii de la Chişinău se ţin de fotoliile lor călduţe, mimând iubirea faţă de România doar atunci când le convine lor”, a declarat George Simion pentru News.ro.

„Poziţiile noastre rămân aceleaşi: vrem unirea celor două state româneşti şi dispariţia graniţei de la Prut! Pentru asta militez de ani de zile şi nu mă dezic de această cauză naţională”, a continuat liderul AUR.

Liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu a anunţat că va formula o adresă către premierii Ucrainei şi Republicii Moldova ca să afle motivele pentru care preşedintele AUR George Simion are interdicţie de a intra în aceste două ţări.

„Dacă dânşii doresc să facă aceste informaţii publice, m-aş bucura. Dacă ele există. Staţi să vedem. Dar presupun că există două decizii, că nu are voie în Republica Moldova şi nu are voie în Ucraina. Ceva a stat la baza acestor decizii”, a adăugat preşedintele social-democraţilor.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.