Nicolae Ciucă cere regionalizarea României
Nicolae Ciucă cere regionalizarea României
Politic Ultima Ora

Premierul Nicolae Ciucă vizită în Suedia, vineri 31 martie. Va fi primit de omologul său, Ulf Kristersson

Premierul Nicolae Ciucă va efectua, vineri, o vizită de lucru în Regatul Suediei, şeful Executivului urmând a fi primit de prim-ministrul Regatului Suediei, Ulf Kristersson, cu care va susţine declaraţii comune.

Ciucă se va întâlni și cu preşedintele Parlamentului Regatului Suediei, Andreas Norlén.

Premierul Nicolae Ciucă va participa şi la Conferinţa publică cu tema „Threats and opportunities in the Black Sea area”, care va avea loc la Institutul Internaţional de Cercetare a Păcii din Stockholm (SIPRI), începând cu ora 15.00.

Ciucă participă la  Conferinţa publică cu tema „Threats and opportunities in the Black Sea area”
Ciucă participă la Conferinţa publică cu tema „Threats and opportunities in the Black Sea area”

Suedia a susţinut constant, la toate nivelurile politico-decizionale (Guvern, Parlament) obiectivul României de integrare în UE în 2007 şi a fost prima ţară scandinavă care a ratificat Tratatul de Aderare a României şi Bulgariei la UE. De asemenea, Suedia a liberalizat piaţa forţei de muncă din Suedia pentru cetăţenii români, încă de la 1 ianuarie 2007. România a fost printre primele ţări care au ratificat Protocolul de Aderare a Suediei la NATO, in iulie 2022.

Relaţiile diplomatice dintre cele două ţâri au fost stabilite, la rang de legaţie, la 19 martie 1916, data intrării în funcţiune a legaţiei României la Stockholm, reprezentanţa diplomatică a Suediei la Bucureşti fiind înfiinţată în 1921) şi ridicate la rang de ambasadă la data de 31 ianuarie 1964.

România a fost printre primele ţări care au ratificat Protocolul de Aderare a Suediei la NATO, in iulie 2022, informează Guvernul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.