Premierul Marcel Ciolacu angajează 25 de procurorii la DIICOT
Premierul Marcel Ciolacu angajează 25 de procurorii la DIICOT
Politic Ultima Ora

Premierul Marcel Ciolacu, în vizită de lucru, 2 zile în Germania. Cu cine se întâlnește șeful Guvernului. FOTO

Premierul Marcel Ciolacu începe marţi o vizită de lucru de două zile în Germania.

Pe agenda vizitei lui Marcel Ciolacu în Germania, sunt incluse întrevederi ale premierului cu Olaf Scholz, cancelarul german, atât în format tête-à-tête, cât şi în plenul delegaţiilor, urmate de o conferinţă comună de presă.

Marcel Ciolacu, întâlnire cu Olaf Scholz
Marcel Ciolacu, întâlnire cu Olaf Scholz

Vizita va avea şi o importantă componentă economică, în contextul în care prim-ministrul va participa la întâlniri cu reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai industriei de apărare, mai arată comunicatul de presă al Guvernului.

În prima zi a vizitei, premierul Marcel Ciolacu va avea întâlniri cu cancelarul Olaf Scholz şi cu reprezentanţi ai comunităţii de români din Republica Federală Germania şi va depune o coroană la Memorialul Holocaustului din Berlin.

În a dous zi a vizitei sunt programate întâlniri cu reprezentanţii mediului de afaceri din Germania, cu Katrin Göring-Eckardt, vicepreşedintele Parlamentului Republicii Federale Germania, precum şi cu reprezentanţi ai Parlamentului german din principalele grupuri politice.

Ciolacu va susţine şi declaraţii de presă la sediul Ambasadei României din Berlin. „Cooperarea dintre România şi Germania are un potenţial semnificativ, pe care am convingerea că îl putem valorifica şi mai mult în interes reciproc.

Germania este cel mai important partener comercial al României, fapt ce constituie o bază solidă pentru intensificarea relaţiei noastre bilaterale şi oferă perspective reale de dezvoltare pe care ne dorim să le  concretizăm cât mai curând posibil”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Din delegaţia oficială condusă de premierul Ciolacu vor face parte ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, ministrul Apărării, Angel Tâlvăr, deputatul Ovidiu Ganţ, membru al Grupului Parlamentar al Minorităţilor Naţionale, Victor Negrescu, europarlamentar şi consilier onorific al prim-ministrului, reprezentanţi ai Cancelariei Prim-Ministrului.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.