Premierul Marcel Ciolacu angajează 25 de procurorii la DIICOT
Premierul Marcel Ciolacu angajează 25 de procurorii la DIICOT
Exclusiv Politic Ultima Ora

Azillele Groazei, provoacă ședință de urgență la Guvern. Premierul Ciolacu a convocat mai mulți miniștri și șefi de instituții. Cine este marele absent. FOTO

Premierul Marcel Ciolacu va avea, duminică, o întâlnire de lucru cu mai mulţi miniştri şi şefi de instituţii, în urma anchetei privind cazul bătrânilor torturaţi în azile.

La discuţiile cu premierul Ciolacu vor participa ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian-Ioan Veştea, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Bogdan Despescu, precum şi reprezentanţi ai ANSVSA, ANPC şi Inspecţiei Sanitare de Stat, arată Guvernul.

De la întâlnire lipsește ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Gabriela Firea nu a fost chemată la Guvern
Gabriela Firea nu a fost chemată la Guvern

Prim-ministrul Marcel Ciolacu anunţase intenţia de a convoca întâlnirea de lucru încă de vineri, în debutul şedinţei de Guvern.

„Duminică solicit o întâlnire la Guvernul României cu ministrul de Interne, ministrul Muncii, ministrul Justiţiei, ministrul Sănătăţii şi ministrul Dezvoltării şi toţi preşedinţii de autorităţi cu atribuţii de control. Vreau cât mai urgent să redăm încrederea românilor în instituţiile statului român”, declara Marcel Ciolacu.

El a cerut, totodată, demiterea conducerii Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) şi agenţiei judeţene din Ilfov în cazul bătrânilor torturaţi în azile.

„Vreau, ca prioritate, de la toate autorităţile care au atribuţii de control, o verificare în toată ţara a tuturor acestor centre de stat sau particulare în ceea ce priveşte asistenţa pentru copii, persoane vârstnice şi persoane cu dizabilităţi”, a mai spus premierul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.