Austria confirmă acordul parţial cu România şi Bulgaria referitor la Schengen
Austria confirmă acordul parţial cu România şi Bulgaria referitor la Schengen
Politic Ultima Ora

FOTO-VIDEO. S-a lansat Petiția, ”România merită în Schengen”. După 8 decembrie 2022, fiecare zi reprezintă încălcarea acestui drept

Liderul PMP, Eugen Tomac a lansat la Timișoara, o Petiție prin care cheamă românii să semneze pentru aderarea României la Spațiul Schengen.

Tomac a introdus o acțiune împotriva Consiliului UE în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru a anula votul nelegal din 8 decembrie 2022, când României i-a fost blocat accesul în Schengen de către Austria.

”SEMNEAZĂ PENTRU ROMÂNIA ÎN SCHENGEN

Am lansat astăzi, la Timişoara, campania de strângere de semnături „România merită în Schengen”, una dintre cele mai importante şi ample acțiuni pe care le-am desfășurat de-a lungului timpului.

Campania vine ca urmare a acțiunii pe care am inițiat-o împotriva Consiliului UE la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) pentru a anula votul nelegal al Austriei din 8 decembrie 2022.

Semnăturile adunate vor însoți petiția pe care o voi depune la Comisia de Petiții a Parlamentului European prin care voi solicita Parlamentului să intervină, în calitate de parte privilegiată, în acțiunea pe care deja am declanșat-o la CJUE.

Prin urmare, începând de astăzi îi invit pe toţi, pe absolut toţi cetăţenii români, dar nu numai, să semneze petiţia „România merită în Schengen” pe www.romaniainschengen.ro.

Schengen este un drept dobândit prin efortul tuturor românilor.

După 8 decembrie 2022, fiecare zi reprezintă încălcarea acestui drept. Este un demers în interes naţional ce va scrie istorie pentru România.

Nu avem timp să ne plângem de milă, nu este cazul să ne resemnăm. Este dreptul nostru pe care trebuie să îl cerem cu hotărâre!

ROMÂNIA MERITĂ ÎN SCHENGEN

Avem dreptul să ne bucurăm de libera circulație pe teritoriul Uniunii Europene. Fără frontiere, bariere sau restricții.

 

Pentru că suntem cetățeni europeni egali tuturor celorlalți. Comisia Europeană, Parlamentul European, majoritatea statelor membre atestă neechivoc aceeași concluzie: România îndeplinește toate criteriile tehnice pentru a intra în zona Schengen!

 

Cu toate acestea, la 8 decembrie 2022, România a fost umilită. Din nou. Pe nedrept şi nemeritat. Consiliul Uniunii Europene a votat pentru ca spațiul Schengen să rămână în continuare închis pentru România și Bulgaria.

 

Din cauza unui singur stat, Austria, care a ales să ignore voința instituțiilor europene și a celorlalte state membre.

 

Refuzul Austriei este un gest anti-european, influențat strict de o retorică populistă internă.

 

Schengen este un drept dobândit prin efortul tuturor românilor. După 8 decembrie, fiecare zi reprezintă încălcarea acestui drept.

 

Nu meritam această lecție injustă, dar nu este cazul să ne resemnăm. Doar prin acțiuni curajoase şi hotărâte putem să cerem ce este al nostru!

În calitate de deputat în Parlamentul European, am depus o acțiune în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene pentru anularea deciziei Consiliului Justiție si Afaceri Interne prin care se neagă intrarea României în Schengen şi aplicarea aquis-ului pe teritoriul ţării noastre.

 

Te invit să semnezi petiția „România în Schengen” pe care o voi depune în Parlamentul European. Este envoie de implicarea Legislativului European în acest proces.

 

Sunt convins că vom avea câștig de cauză, iar României îi va fi recunoscut dreptul de a fi parte din spațiul Schengen.

România merită în Schengen!

Românii merită să fie liberi în Europa!”, anunță europarlamentarul PMP.

Intrați pe www.romaniainschengen.ro şi semnaţi petiţia „România merită în Schengen”.

Eugen Tomac a contestat votul din Consiliul JAI

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a contestat, în 8 februarie a.c., votul din Consiliul JAI semnalând nelegalitatea deciziei implicite în urma votului de pe 8 decembrie, prin care Consiliul decide împotriva aplicării integrale a dispozițiilor acquis-ului Schengen în România.

Liderul PMP, Eugen Tomac, a lansat Petiția, ”România merită în Schengen”. După 8 decembrie 2022, fiecare zi reprezintă încălcarea acestui drept
Liderul PMP, Eugen Tomac, a lansat Petiția, ”România merită în Schengen”. După 8 decembrie 2022, fiecare zi reprezintă încălcarea acestui drept

Membrii Consiliului JAI vor fi obligați să acorde un vot bazat pe cerințele tehnice de aderare la spațiul de liberă circulație, și nu va mai putea fi dat „un vot politic”, dacă Curtea Europeană de Justiție a Uniunii Europene va constata că decizia prin care României i se refuză aderarea la Spațiul Schengen este una nelegală, fiind admisă acțiunea depusă.

Iată de ce susţinerea acestui demers al PMP – singurul partid care luptă în continuare pentru acest obiectiv naţional – este atât de necesară.

România în Schengen înseamnă 10 miliarde de euro în plus la bugetul statului, anual, milioane de români care nu vor mai fi umiliţi prin vămile europene, dar şi oportunităţi uriaşe de dezvoltare pentru companiile româneşti.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.