Klaus Iohannis mesaj cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la înființarea NATO
Klaus Iohannis mesaj cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la înființarea NATO
Politic Ultima Ora

NATO, spune că Iohannis NU va ajunge Secretar General al Alinței Nord atlantice, în 2024

NATO infirmă zvonurile conform cărora președintele Klaus Iohannis ar putea deveni viitorul președinte al Alianței Nord Atlantice.

„Vă îndrumăm către autorităţile române, pentru orice comentariu pe care îl pot avea”, a declarat Daniele Riggio, ofiţer de presă la Biroul de Diplomaţie Publică al NATO.

Omul de la NATO infirmă zvonurile cu Iohannis
Omul de la NATO infirmă zvonurile cu Iohannis

Jurnalista Bloomberg la Casa Albă Jennifer Jacobs a anunţat, joi, într-un mesaj postat pe reţeaua X (fosta Twitter) că România şi-a anunţat intenţia de a-l propune pe Klaus Iohannis pentru funcţia de secretar general al NATO.

„România a notificat pe alţi membri ai NATO că intenţionează să îl nominalizeze pe preşedintele său, Klaus Iohannis, drept candidat la funcţia de secretar general al NATO”, a scris jurnalista făcând referire la un articol scris de doi dintre colegii ei de la Bloomberg.

Aceştia afirmă că decizia României „va complica efortul celorlalţi aliaţi de a-l instala pe Mark Rutte ca viitor secretar general”.

„România i-a notificat pe ceilalţi membri NATO că intenţionează să îşi desemneze preşedintele drept candidat la funcţia de secretar general al alianţei de apărare, potrivit unor oficiali europeni. Nominalizarea preşedintelui Klaus Iohannis va complica efortul altor aliaţi de a-l instala pe premierul olandez demisionar Mark Rutte ca viitor şef al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord.

Cu sprijinul SUA, al Marii Britanii şi al altor ţări mari, Rutte a fost văzut luni de zile ca favorit pentru a conduce alianţa formată din 31 de membri, odată ce mandatul secretarului general Jens Stoltenberg se va încheia în octombrie” – se arată în articolul Bloomberg.

Autorităţile de la Bucureşti nu au făcut încă un anunţ oficial în acest sens. Purtătorul de cuvânt al Guvernului Mihai Constantin a spus joi că,în prezent nu are date să comunice pe acest subiect.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.