Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană
Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană
Politic Ultima Ora

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a analizat, miercuri, 26 iulie, situația gravă de securitate din Marea Neagră

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a prezidat miercuri, 26 iulie 2023, o reuniune a Consiliului NATO – Ucraina în care a fost analizată situația gravă de securitate din Marea Neagră.

Mircea Geoană a precizat „NATO a intensificat deja activitățile de supraveghere și recunoaștere în regiunea Mării Negre, folosind inclusiv capabilități aeriene de patrulare maritimă și drone.”

„Toți Aliații condamnă retragerea Rusiei din acordul privind cerealele și atacurile ei asupra infrastructurii esențiale a Ucrainei.

NATO rămâne unită în apărarea valorilor sale, iar toți aliații noștri și-au exprimat solidaritatea cu România, în urma atacurilor din Reni, port aflat la doar câteva sute de metri de granița țării noastre.

Atacurile Rusiei amenință navigația civilă în Marea Neagră și sunt inacceptabile. Acestea creează riscuri noi și un potențial de escaladare fără precedent”, a declarat Mircea Geoană.

Secretarul General Adjunct al NATO a salutat „eforturile continue ale Turciei de a revitaliza acordul privind cerealele și eforturile României și ale altor aliați de a permite continuarea exportului de cereale ucrainene pe uscat și pe mare.”

„Vom rămâne fermi, uniți și solidari în fața tuturor provocărilor”, a punctat Mircea Geoană.

Omul doi din NATO
Omul doi din NATO

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.