Ministrul PSD al Digitalizării, Bogdan Ivan Gruia,
Ministrul PSD al Digitalizării, Bogdan Ivan Gruia
Exclusiv Politic Ultima Ora

BOMBĂ la Guvern. Ministrul PSD al Digitalizării, Bogdan Ivan Gruia, 32 de ani, a rămas fără titlul de doctor. Se cere demiterea acestuia

Titlul de doctor al ministrului PSD al Digitalizării, Ivan-Bogdan Gruia, a fost invalidat de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Pentru a obține titlul de doctor în științe, ministrul Digitalizării, a lucrat cu al membru PSD, nimeni altul decât fostul ministru al apărării, Vasile Dîncu.

Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu și senatorul Vasile Dîncu
Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu și senatorul Vasile Dîncu

Teza sa de doctorat nu a îndeplinit criteriile ştiinţifice şi a fost respinsă de către specialiştii Consiliului.

Ivan Bogdan Gruia a fost numit ministru al cercetării în cabinetul condus de Marcel Ciolacu.

Potrivit CV-ului său, a terminat Facultatea de Științe Politice la Cluj. Apoi, a urmat un masterat de științe politice tot la Universitatea Babeș Bolyai.

Liderul PMP, Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, îi cere liderului PSD, Marcel Ciolacu să-l demită pe Gruia din funcție, dacă acesta nu își va da demisia de onoare.

Simionca spune că, actualul ministru face de rușine județul Bistrița-Năsăud.

”Când ești obișnuit de mic să fentezi sistemul, când ești mare numa’ te joci.Sunt două zicale care îmi vin în minte după ce am citit știrea potrivit căreia titlul de doctor al ministrului bistrițean al Cercetării a fost invalidat de CNATDCU.

“Când ești obișnuit de mic sa fentezi, când ești mare numa’ te joci” (am adaptat zicala originală la situația actuală)

“Dacă mere, mere, dacă nu, am glumit!” (zicală specifică zonei Ardealului).Asta este Romania noastră, în care, dacă nu muncești, dar ești suficient de obedient, șefii tăi te fac “doctor”…..

O țară condusă de incompetenți.O țară în care cei cu demnitate trebuie să muncească de zece ori mai mult decât cei care funcționează pe sistemul PCR( pile, cunoștințe și relații). O țară în care o videochatistă câștigă într-o luna 40.000 mii și un profesor 4.000 mii.

O țară în care romanii sunt păcăliți, oamenii de afaceri sunt asupriți, iar politicienii de carton sunt ocrotiți.O țară în care obediența este rubrică obligatorie în CV când vrei să te angajezi la stat. O țară în care oamenii nu au încredere în politicieni ce ne conduc, în onoarea lor, în buna credință, în demnitatea lor.

O țară în care noi, cei care muncim, plătim taxe la stat, salarii și multe alte dări, trebuie să ne implicăm mai mult, să nu ne lăsam duși de val sau păcăliți. Să luptăm pentru drepturile noastre, că pe ei nu ne putem baza. Noi am mai avut miniștri din județ.

Buni, răi, cum au fost, chiar și eu i-am sprijinit când eram parlamentar. Pentru că erau de-ai noștri, pentru că erau bistrițeni. Dar vorbim de oameni care își știau locul.

Măcar nu au pretins că sunt altcineva și au făcut ce au putut. Pentru a spală rușinea bistrițenilor, șeful de partid al ministrului bistrițean al Cercetării trebuie să ia mai multe decizii. Trebuie să îl retragă din funcție pe cel care ne-a făcut de rușine.

Apoi trebuie să schimbe criteriile de selecție a candidații lor pe care îi susține. Trebuie să scoată din CV-ul acestora rubrica „obediență” și să o introducă, în locul acesteia, pe cea legată de competență”, spune fostul parlamentar.

Liderul PMP, Ionuț Simionca
Liderul PMP, Ionuț Simionca

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.