Maia Sandu favorită să câștige un nou madat de președinte al Republcii Moldova
Maia Sandu favorită să câștige un nou madat de președinte al Republcii Moldova
Politic Ultima Ora

Maia Sandu favorită să câștige un nou madat de președinte al Republcii Moldova în 20 octombrie

Actualul președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu este favorită în intenţiile de vot ale alegătorilor pentru scrutinul prezidenţial din 20 octombrie.

Maia Sandu ar fi votată de 30,4% din cetăţenii Republicii Moldova.

Pe locul doi, la mare distanţă, respondenţii şi-au exprimat preferinţa pentru Igor Dodon, creditat cu 14,3% din voturi, în timp ce Ion Chicu ar fi votat de 6,1% din cetăţenii cu drept de vot ai Republicii Moldova.

Igor Dodon
Igor Dodon

24,2% din respondenţi au spus că nu ştiu cu cine ar vota, în timp ce 4% nu au răspuns la întrebare.Partidul Acţiune şi Solidaritate ar obţine cele mai multe mandate de deputat în cazul unor alegeri parlamentare.

Astfel, 25,6% dintre respondenţi ar vota cu PAS, 13,7% ar alege Blocul Victoria, iar 13,15% ar vota cu Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM).

Totodată, 9,5% au spus că nu ar vota, iar 19,2% s-au arătat indecişi.În rândul celor decişi, PAS ar obţine 38,2% din voturi, Blocul Victoria ar fi votat de 20,4%, iar pentru PSRM ar vota 19,5%.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1022 de persoane din 304 localităţi.Perioada de culegere a datelor a fost 22-27 mai, iar eroarea maximă este de 3%, scrie agerpres.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.