Război total între PSD și PNL
Război total între PSD și PNL
Exclusiv Politic Ultima Ora

Liderul PSD, Marcel Ciolacu nu este de acord cu liberalii lui Ciucă. Ce spune despre alegerile din 2024. FOTO-VIDEO

Liderul PSD, Marcel Ciolacu spune că dorința PNL de a comasa alegerile din 2024, nu este una realizabilă, întrucât judecătorii Curții COnstituționale au declarat odată neconstituțională o astfel de lege.

Președintele PSD a adăugat că nu este adeptul comasării alegerilor și că n-ar susține varianta comasării nici dacă ar fi constituțional.

„Eu nu cred că se pot comasa alegerile. În primul rând alegerile europarlamentare au loc mult mai devreme. Iar alegerile locale nu pot fi comasate cu alegerile generale. Constituțional nu se poate. Se discută, dar părerea mea este că nu se poate”, a spus Ciolacu luni seara în emisiune la Antena3.

Președinta Senatului, Alina Gorghiu este de părere că există posibilitatea comasării alegerilor, la fel ca și premierul Nicolae Ciucă.

Chestionat despre poziția președintei interimare de la Senat, liberala Alina Gorghiu, care a spus în mai multe rânduri că o comasare a alegerilor este posibilă, Ciolacu a răspuns: „Să comaseze Gorghiu dacă zice că se poate. Eu consider că e corect să gândim ce e mai bine pentru democrație”.

Alina Gorghiu spune că se pot comasa alegerile
Alina Gorghiu spune că se pot comasa alegerile

Ciolacu spune că, rotația la nivelul Guvernului dintre PSD și PNL va avea loc până la începutul lunii iunie.

„Mă bazez pe președintele României. Chiar îmi doresc o Românie normală. Eu sunt ferm convins că va respecta înțelegerea din protocol, că va fi o rotație corectă, la timp. E foarte puțin probabil (să pună pe altcineva de la PSD – n.red).

Eu nu am făcut nici un acord cu președintele României. A luat act de crearea unei majorități. E în funcție de majoritatea care s-a creat. Dacă românii au considerat că PSD a câștiga alegerile, este bine să respecți decizia românilor”, a spus Ciolacu.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.