Liderul PRM, Dorel Onaca
Liderul PRM, Dorel Onaca
Politic Ultima Ora

Liderul PRM, Dorel Onaca, promite în cazul în care va ieși Primar General, amenajarea de adăposturi pentru situații de urgență. Sunt peste 16.000 de astfel de blocuri în București, solide structural, pot fi folosite în acest scop

Candidatul PRM la Primăria Capitalei Dorel Onaca vrea ca în cazul în care va ieși edilul șef al Bucureștiului să amenajeze imediată a unor hab-uri de urgență prin curățarea, igienizarea și amenajarea în acest scop a tuturor spațiilor vacante aflate la subsolurile sau demisolurile blocurilor de locuințe construite în perioada comunistă.

Onaca spune că, în caz de dezastru (cutremur, inundație severă, bombardament, etc.), populația nu știe și nici nu are unde să se refugieze, chiar și atunci când sunt atenționați dinaintea producerii catastrofei.

Protecția civilă este un lucru esențial pentru siguranța populației în caz de dezastru dar și în regim permanent – pentru asigurarea unui minim ajutor necesar celor nevoiași !

”Propun amenajarea imediată a unor hab-uri de urgență prin curățarea, igienizarea și amenajarea în acest scop a tuturor spațiilor vacante aflate la subsolurile sau demisolurile blocurilor de locuințe construite în perioada comunistă.

În prezent, sunt peste 16.000 de astfel de blocuri în București, solide structural.

Subsolurile sau demisolurile acestor imobile, în majoritate cu acces facil din stradă, sunt în acest moment în proporție majoritară nefolosite și aflate într-o stare avansată de mizerie și insalubre.

– Doar curățarea lor ar reduce drastic fenomenul prezenței șobolanilor, gândacilor și al riscului bolilor asociate cu acestea pentru locuitorii acestor blocuri și a zonei din proximitate.

– Ele au un potențial ridicat de a funcționa ca habitate de urgență în caz de dezastru, fiind ușor accesibile populației în restriște. Ele trebuie să aibă independență energetică, rezerve de apă și paturi pliabile.

– Prin amenajarea și dotarea acestora cu grupuri sanitare, spații de depozitare, preparare și servire a alimentelor de strictă necesitate, și spații de refugiu ele pot fi utilizate în mod curent pentru a oferi minimul necesar de hrană și asistență socială pentru nevoiași.

Fostul consilier prezidențial alărtuir de PRM
Fostul consilier prezidențial alărtuir de PRM

Monitorizarea permanentă video, conectată digital cu instituțiile de ordine și siguranță publică dar și unitățile medicale pot oferi control asupra fenomenului prezenței acestor oameni care dorm pe străzi, în mijloacele de transport în comun sau în alte spații urbane, care pot periclita sănătatea acestora dar și a populației din aceste spații (prin răspândirea de păduchi, purici, boli infecțioase, etc.)”, spune Onaca.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.