Liderul PNL, Nicolae Ciucă, tra
Liderul PNL, Nicolae Ciucă, tra
Politic Ultima Ora

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, tranșant la adresa PSD. Liberalii trebuie să aibă candidat la alegerile prezidențiale din 2024

Președintele PNL, Nicolae Ciucă nu concepe ca liberalii să nu aibă propriul candidat la alegerile prezidențiale din acest an.

Nicolae Ciucă spune că numai în acest fel ar fi benefic pentru democrația românească.

„Nu este posibil, pentru că PNL trebuie să aibă propriul său candidat la prezidenţiale. Asta este tot ce poate fi mai sănătos pentru democraţie”, a explicat liderul liberalilor.

Potrivit lui Ciucă, candidaturile separate în alegeri din partea celor două partide ar fi o soluţie bună.

„Cred că este o soluţie foarte bună, pentru că vom vedea fiecare dintre noi care este opţiunea românilor pentru un partid sau altul”, a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat despre varianta comasării alegerilor parlamentare cu turul al doilea al prezidenţialor, preşedintele PNL a răspuns:

„Parlamentarele cu turul al doilea, dacă aceasta poate fi soluţie, de ce nu? Orice poate să diminueze numărul de runde de alegeri”.

Legat de existenţa unor probleme legale în cazul acestei variante, liderul liberal a menţionat: „Noi am analizat şi turul I era cel care se potrivea cel mai bine din punct de vedere legal”, relatează agerpres.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.