Kovesi dă lovitura în PSD
Kovesi dă lovitura în PSD
Exclusiv Politic Ultima Ora

FOTO. Kovesi dă LOVITURA de grație în PSD. Omul doi din partid sub ancheta procurorilor europeni. Parchetul European cere blocarea a 4,5 milioane de euro

Procurorul șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a confirmat deschiderea unei anchete EPPO în privința subvențiilor din bani europeni pentru hectare de stuf din Delta Dunării asimilate prin lege pășunilor.

De subvenții ar fi urmat să beneficieze firme apropiate de liderul PSD Paul Stănescu.

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu
Secretarul general al PSD, Paul Stănescu

Avem o anchetă în curs, colegii au ridicat documente de la APIA. Este o investigație care a început de curând și în momentul în care o să finalizăm vom face publice mai multe informații.

Dar vă pot confirma că este oficial deschisă o investigație în cadrul EPPO, în care deja se administrează probe, s-au ridicat documente, se fac diverse analize. Pană în acest moment, din câte știu, nu este nicio persoană pusă sub acuzare„, a declarat Laura Codruta Kovesi, conform stirileprotv.ro.

O anchetă „România, te iubesc” a dezvăluit că zeci de mii de hectare de teren cu mlaştini sau bălţi din Delta Dunării au fost asimilate pășunilor printr-o modificare legislativă inițiată de actualul ministru al Agriculturii, Florin Barbu, pe când era președintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților și adoptată în octombrie 2023.

Ministrul agriculturii Barbu Florin Ionut
Ministrul agriculturii Barbu Florin Ionut

Au depus cerere pentru acordarea de subvenții europene în valoare de peste 5 milioane de euro, pentru stuf, două firme apropiate de fiul liderului PSD Paul Stănescu.

APIA a blocat cererea de plată de peste aceste subvenții, iar șeful instituției, Ionuț Lupu, a fost demis de ministrul Barbu, la rândul său un apropiat al lui Paul Stănescu.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.