Klaus Iohannis în vizită în Emiratele Arabe Unite
Klaus Iohannis în vizită în Emiratele Arabe Unite
Politic Ultima Ora

FOTO-VIDEO. Klaus și Carmen Iohannis, la Marea Moschee, din Abu Dhabi. Este prima vizită oficială după 20 de ani

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen au ajuns sâmbătă în Emiratele Arabe Unite.

Președintele Iohannis a fos să viziteze două simboluri ale culturii şi istoriei naţionale: Monumentul Martirilor şi la Marea Moschee din Abu Dhabi, vizita făcând parte din programul oficial propus şefilor de stat aflaţi în vizită în Emiratele Arabe Unite.

Șeful statului a semnat în cărţile de onoare deschise la cele două obiective şi a depus o coroană  la ansamblul Memorialului Martirilor Wahat Al Karama.

Wahat Al Karama (în traducere „Oaza demnităţii”) este primul memorial de război construit în Emiratele Arabe Unite şi se află în Parcul Memorial din Abu Dhabi.

Monumentul, creat de artistul Idris Khan, este închinat tuturor eroilor EAU care au căzut în luptă pentru edificarea Emiratelor Arabe Unite. Memorialul a fost dezvelit cu ocazia Zilei Comemorative a Emiratelor Arabe Unite, pe 30 noiembrie 2016.

Marea Moschee din Abu Dhabi, cunoscută şi sub numele de Marea Moschee Sheikh Zayed Al Nahyan, este cea mai mare moschee din Emiratele Arabe Unite şi a fost construită în perioada 1994-2007. Locul de înmormântare al primul Preşedinte al EAU, Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan, este situat lângă moschee.

De-a lungul timpului, Monumentul Martirilor şi Marea Moschee din Abu Dhabi, au fost vizitate de Alteţa Sa Regală Charles, Prinţ de Wales, Joe Biden , Regele Juan Carlos I al Spaniei, preşedintele Republicii Polone, Andrzej Duda, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Klaus Iohannis a semnat în Cartea de onoare
Klaus Iohannis a semnat în Cartea de onoare

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.