Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă
Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă
Politic Ultima Ora

Klaus Iohannis, se implică în reducerea salariilor bugetarilor, în 2023. ”Aştept de la coaliţie să vină cu o soluţie integratoare”. VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, cu privire la propunerile din coaliţie privind supraimpozitarea veniturilor bugetarilor care depăşesc veniturile şefului statului că trebuie să existe o discuţie aprofundată pentru a garanta sustenabilitatea sistemului de impozitare.

„Cred că între timp ar fi un număr considerabil de persoane impozabile care au un salariu mai mare decât preşedintele, dar asta, sigur, este o problemă sistemică şi nu cred că poate fi rezolvată prin măsuri punctuale.

Trebuie să avem o discuţie aşezată, aprofundată pentru a garanta sustenabilitatea sistemului de impozitare.

Aşa, măsuri scoase cu penseta dintr-un pachet posibil pot fi discutate.

Toate trebuie să fie discutate, dar eu mă aştept de la coaliţie să vină cu o soluţie integratoare.

Dacă vrem să umblăm la salarii şi impozitare, OK, dar hai să o facem pe tot sistemul, să-l reaşezăm şi să căutăm ceea ce se numeşte sustenabilitate şi echitate socială”, a spus Iohannis.

Premierul Nicolae Ciucă afirma că în cadrul coaliţiei de guvernare s-a discutat şi despre o propunere referitoare la impozitarea acelor salarii care sunt mai mari ca ale preşedintelui ţării, însă nu s-a luat nicio decizie în acest sens şi se aşteaptă o analiză a Ministerului de Finanţe cu privire la acest subiect.

Klaus Iohannis se implică în scăderea salariilor bugetarilor
Klaus Iohannis se implică în scăderea salariilor bugetarilor

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, declara că la nivelul coaliţiei de guvernare sunt în discuţie două variante referitoare la veniturile mari de la stat: interzicerea cumulului pensie – salariu de la stat şi impozitarea suplimentară a venitului care depăşeşte salariul brut al preşedintelui ţării, menţionând că în opinia sa abordarea corectă este zona de impozitare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.