Klaus Iohannis alături de președinta Ungariei, Katalin Novak
Klaus Iohannis alături de președinta Ungariei, Katalin Novak
Politic Ultima Ora

Klaus Iohannis, mesaj către cetăţenii români de etnie maghiară, cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, 15 Martie

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj, etnicilor maghiari care trăiesc în România, cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, 15 Martie.

Klaus Iohannis spune că această zi festivă îi oferă ocazia de a sublinia încă o dată participarea semnificativă a maghiarilor din România la proiectele noastre comune, precum şi contribuţia lor importantă, alături de celelalte minorităţi naţionale, la dezvoltarea societăţii româneşti şi la consolidarea parcursului nostru european.

”Cu prilejul zilei în care maghiarii de pretutindeni îşi sărbătoresc apartenenţa la un spaţiu comun de identitate, cultură şi istorie, transmit cetăţenilor români de etnie maghiară cele mai calde urări de sănătate şi prosperitate.

Această zi festivă îmi oferă ocazia de a sublinia încă o dată participarea semnificativă a maghiarilor din România la proiectele noastre comune, precum și contribuția lor importantă, alături de celelalte minorități naționale, la dezvoltarea societăţii româneşti și la consolidarea parcursului nostru european.

Ca în fiecare an, 15 martie este un bun prilej pentru a face cunoscute valorile şi tradiţiile care au îmbogăţit cultura europeană.

Secole de convieţuire ne-au făcut să înţelegem beneficiile coexistenţei şi ale dialogului intercultural.

Cele trei decenii scurse de la Revoluţia din Decembrie 1989 demonstrează cum prin dialog, cunoaştere şi respect reciproc, cetăţenii români, indiferent de limba lor maternă, pot să construiască împreună o țară prosperă și demnă.

Fie ca sărbătoarea de astăzi să vă dea încredere şi noi energii, să vă aducă lumină în suflete, bucurie şi speranţă în comunitate!”, arată Iohannis.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.