Președintele Klaus Iohannis desființat de primarul Timișoarei, Dominic Fritz
Președintele Klaus Iohannis desființat de primarul Timișoarei, Dominic Fritz
Politic Ultima Ora

VIDEO. Președintele Klaus Iohannis desființat de primarul Timișoarei, Dominic Fritz. ”A sfidat voturile a milioane de români cărora le-a promis că va scăpa ţara de PSD”

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz l-a atacat dur pe președintele Klaus Iohannis pe care-l acuză că a înșelat milioane de români atunci când l-au votat pentru al doilea mandat în fruntea statului.

Fritz le-a amintit românilor că, Iohannis a promis că va scăpa România de PSD, dar, contrar celor spune, acesta a adus social-democrții la putere.

„În 2019, peste 250.000 de timişeni l-au ales pe Klaus Iohanis în turul doi, a luat un scor de 78% în Timişoara, pentru că a făcut o campanie care s-a bazat pe promisiunea fermă că vrea să elibereze ţara de ameninţarea PSD.

Încrederea electoratului timişean şi timişorean pe care au avut-o în 2014 şi 2019 a fost crunt înşelată, a fost o trădare de speranţe şi de încredere a milioane de români.

Acum Iohanis încearcă, într-un ultim act de sfidare a acestor voturi, să prezinte alianţa PSD-PNL ca noua soluţie pentru problemele românilor. Pe 9 iunie, românii, timişenii şi timişorenii mai ales, vor trebui să decidă cum reacţionează la această sfidare a lui Iohanis”, a afirmat Dominic Fritz, în conferinţa de presă comună cu preşedintele Partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban.

Fritz a arătat că în loc de două tururi pentru alegerea primarilor, PSD şi PNL se unesc, temându-se că altfel nu vor putea învinge candidaţii USR.”

Cele două partide încearcă să găsească o cale de ocolire a votului natural al cetăţenilor. Sunt convins că pe 9 iunie, românii, dar mai ales timişenii şi timişorenii vor spune nu acestei încercări.

Dominic Fritz alături de Ludovic Orban
Dominic Fritz alături de Ludovic Orban

”Sunt îngrijorat, iar noi trei (preşedintele Partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, preşedintele PMP Timiş, Ligia Dugulescu, şi Dominic Fritz, n.r.) nu am fi astăzi aici dacă nu am crede că trăim vremuri excepţionale şi dacă nu am crede că este nevoie să ne unim în Alianţa Dreapta Unită (ADU) pentru a opri această încercare de a crea acest nou FSN, partid unic care pune mâna pe toate instituţiile din ţară, pe primării şi Parlament şi pe Preşedinţie. De aceea candidăm împreună cu ADU la europarlamentare şi la locale”, a detaliat Dominic Fritz.

Referindu-se la alegerile locale, el a afirmat că Nicolae Robu, candidatul oficial al PNL Timiş pentru Primăria Timişoara, „este un pericol pentru Timişoara”.

Nicolae Robu, candidatul PNL la primărie
Nicolae Robu, candidatul PNL la primărie

„Nicolae Robu este un paravan pentru micii mafioţi ai oraşului, care s-au branşat la resursele locale în timpul celor două mandate ale sale şi este un paravan pentru acest nou FSN care încearcă întoarcerea la butoanele oraşului pentru a controla angajările, aşa cum au făcut-o în trecut, pentru a controla cine şi ce terenuri primeşte, societăţile din subordinea primăriei, aşa cum a fost în trecut”, a afirmat Dominic Fritz.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.