Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen la vânătoare în Kenya
Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen la vânătoare în Kenya
Exclusiv Politic Ultima Ora

FOTO. Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen la vânătoare în Kenya

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, miercuri, cu ministrul pentru Protejarea Naturii din Kenya, Alfred Nganga Mutua, şi cu directorul general al Kenya Wildlife Service, Erustus Kanga, în cadrul vizitei la Parcul Naţional Nairobi.

În cadrul vizitei de stat în Kenya, similar altor șefi de stat, Președintele României, Klaus Iohannis, a fost invitat de partea kenyană să viziteze Parcul Național Nairobi, care este unic în lume prin faptul că aduce aproape de mediul urban o biodiversitate variată.

”Kenya este un stat cu un profil solid de implicare la nivel național și internațional în domeniul protecției mediului, fiind gazda Programului Națiunilor Unite pentru Mediu, a Summitului climatic COP12 în 2006 și, foarte recent, a Summitului African pentru Climă.

Cooperarea în domeniul limitării schimbărilor climatice și al protecției mediului este o temă centrală a vizitei de stat a Președintelui României în Republica Kenya.

Aceasta vine pe fondul interesului deosebit al Președintelui Klaus Iohannis pentru aceste domenii, precum și al prezenței lor ca teme importante în recent adoptata Strategie a României pentru Africa.

Vizita în Parcul Național Nairobi a oferit prilejul unei discuții privind conservarea naturii cu ministrul pentru Protejarea Naturii din Republica Kenya, Alfred Nganga Mutua, și cu directorul Serviciului Kenyan pentru Protejarea Vieții Sălbatice (Kenya Wildlife Service), Dr Erustus Kanga.

Conservarea biodiversității și managementul ecosistemelor reprezintă o componentă importantă a Memorandumului de Înțelegere în domeniul Protecției Mediului și al Schimbărilor Climatice, semnat pe 14 noiembrie 2023 între România și Kenya, în prezența Președintelui Klaus Iohannis și a Președintelui William Ruto.

În plus, prin Memorandum, cele două state își propun să lucreze împreună pentru a promova educația privind schimbările climatice și mediul.

Președintele și soția sa se pregătesc de vânătoare
Președintele și soția sa se pregătesc de vânătoare

Președintele Klaus Iohannis a evidențiat că educația este esențială în protejarea mediului și limitarea schimbărilor climatice și că va susține și promova cooperarea între România și Kenya în domeniul educației pentru mediu.

În cadrul vizitei, au fost discutate, de asemenea, strategiile de implicare a comunităților locale în protejarea biodiversității, precum și modalitățile de reconciliere eficientă a protejării naturii cu dezvoltarea urbană, România și Kenya urmând să coopereze în aceste domenii”, transmite Admisitrația Prezidențială.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.