Ion Iliescu interviu chiar în ziua în care a împlinit 94 de ani
Ion Iliescu interviu chiar în ziua în care a împlinit 94 de ani
Politic Ultima Ora

Ion Iliescu, a împlinit 93 de ani. Care este este secretul longevității fostului președinte al României

Fostul președinte al României, Ion Iliescu a împlinit vineri, 3 martie venerabila vârstă de 93 de ani.

Iliescu spune că trăiește a doua tinerețe, în ciuda unor mici probleme de sănătate pe care le are.

„93 de ani, da. O nouă tinerețe.” a glumit Iliescu.

Fostul președinte a vorbit despre starea sa de sănătate: „Sunt destul de bine. Umblăm cu sprijin, nu prea ieșim pe afară. Avem un cadru cu care ne deplasăm. Sigur, nu mai avem 23 de ani, ci 93, e o diferență,” a spus Iliescu.

În ceea ce privește activitățile zilnice, Ion Iliescu a spus că preferă să citească și să mai poarte conversații cu un cerc restrâns de prieteni:

„Nu prea am timp să mă plimb și să ies în oraș. Citesc. Mai am niște prieteni apropiați cu care mai comunicăm,” a spus Iliescu.

Fostul președinte a răspuns întrebărilor jurnalistului Realitatea Plus pe teme de politică actuală: Războiul din Ucraina, pandemia, tensiunile din Moldova.

„Da, nu sunt străin de ce se întâmplă. Astea sunt vremurile. Trebuie să le parcurgem, să le trăim, să ne adaptăm cum trebuie la ele. Important este să nu cedăm în fața lor,” a răspuns Iliescu.

În ceea ce privește războiul din Ucraina, fostul președinte al României și-a exprimat speranța ca țara noastră să nu fie afectată într-o foarte mare măsură de conflictul armat de peste hotare.

„Eu sper ca lucrurile să ne ocolească pe noi. Trebuie înțeles și regimul din partea conducerii politice. Să nu le dăm prilejuri,” a spus Ion Iliescu.

Ion Iliescu a comentat și pe tema facturilor uriașe cu care se confruntă populația și pe felul în care autoritățile gestionează această situație:

„Trebuie analizată situația așa cum este și gândite măsurile care convin cel mai bine populației. Trebuie să fie preocuparea oricărei conduceri de stat.”

Lecția de viață de la cel mai longeviv politician

În încheierea interviului, fostul președinte a trimis românilor urări de sănătate și a subliniat că problemele în viață vin și trec, fiecare perioadă este marcată de o serie de evenimente, însă factorul cel mai important pentru a trece peste toate acestea este forța morală:

„Eu doresc tuturor sănătate înainte de toate și forță să treacă prin toate greutățile. Fiecare perioadă are problemele ei, și mai bune, și mai rele, și greutăți. Însă forța morală este importantă ca să depășești toate aceste lucruri.”

„Ion Iliescu nu are niciun fel de problemă de sănătate. Săptămâna aceasta va fi ziua lui (ziua de 3 martie – n. red.), va împlini 93 de ani și este într-o formă de zile mari. Citește, lucrează, scrie la volumul de memorii, chestiuni normale pentru vârsta asta și anormale pentru noi, care suntem mai tineri. E mai bine decât cei care sunt îngrijorați de starea lui de sănătate. Asta am constatat eu în timp, nu numai acum”, a spus Ionuț Vulpescu.

Ionuț Vulpescu, este copiliul de suflet al lui Ion Iliescu
Ionuț Vulpescu, este copiliul de suflet al lui Ion Iliescu

El a declarat că nu va organiza o petrecere, dar vă își va petrece timpul în liniște cu soția sa, Nina, care va împlini și ea, pe 4 martie, 93 de ani.

Ion Iliescu a mai dezvăluit și cum a reușit să își păstreze energia timp de 93 de ani. El le-a recomandat oamenilor să treacă peste greutăți cu zâmbetul pe buze și să nu se lase afectați de probleme.

„Această aniversare o petrec liniștit, în familie. La vârsta noastră cam așa se petrec lucrurile, liniștit. Mă simt foarte bine pentru anii pe care îi am, vă mulțumesc pentru întrebare”, a spus Ion Iliescu.

„Fiecare își trăiește viața cum înțelege mai bine, dar este indicat să eviți excesele de orice fel și să ai puterea să treci peste greutăți cu zâmbetul pe buze. Aceste două elemente cred că m-au ajutat pe mine să ajung astăzi să aniversez cea de-a 93- a zi de naștere”, a adăugat Ion Iliescu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.