În 22 de judeţe, s-a suspendat transportul voturilor
În 22 de judeţe, s-a suspendat transportul voturilor
Politic Ultima Ora

În 22 de judeţe, s-a suspendat transportul voturilor către locaţiile birourilor electorale

În 22 de judeţe a fost suspendat transportul voturilor către birourile electorale.

„La nivel naţional, în 22 de judeţe, avem situaţia în care, deşi s-au terminat numărătorile, numărătoarea voturilor a fost finalizată, s-a suspendat transportul voturilor către locaţiile birourilor electorale, context în care atribuţiile structurilor MAI, şi mă refer aici la Poliţia Română, la Jandarmeria Română şi la celelalte structuri ale MAI, au drept atribuţii paza acestor locaţii şi când spun paza acest locaţii, mă refer la zona exterioară a locaţiilor.

Personalul MAI nu are acces în incinta în care sunt ţinute materiale electorale, în care sunt ţinute voturile, în care sunt ţinute procesele verbale sau celelalte materiale electorale. De asemenea, personalul MAI nu participă la numărarea voturilor, nu avem atribuţii în acest sens.

Avem atribuţii în ceea ce priveşte siguranţa, paza transportului materialelor electorale de la secţiile de votare către locurile de depozitare şi ne referim aici la birourile electorale sau la celelalte zone în care sunt depozitate aceste materiale. Ulterior, acele locaţii sunt sigilate, sunt predate de către preşedinţi sau de către reprezentanţii birourilor electorale sau celelalte zone unde sunt depozitate, sunt predate pe proces verbal structurilor MAI.

Acea încăpere este sigilată, nimeni nu mai are acces în acea încăpere şi nici personalul MAI, bineînţeles, până a doua zi dimineaţă, până mâine dimineaţă, atunci când aceste locaţii vor fi predate de către personalul MAI către preşedinţi, bineînţeles tot pe bază de proces verbal”, a explicat Drăgan într-o declaraţie de presă susţinută la Biroul Electoral al Sectorului 1”, a spus Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan

Potrivit acestuia, au fost transmise către structurile MAI dispoziţii clare să filmeze toate aceste primiri şi predări de locaţii, astfel încât totul să fie transparent.

De asemenea, colonel Stoica Cornel, reprezentant al Jandarmeriei Capitalei, a punctat că Jandarmeria Capitalei a suplimentat efectivele pentru asigurarea măsurilor de pază şi protecţie la Biroul Electoral al Sectorului 1 încă de duminică seară.

„Totodată, în cursul zilei de astăzi a fost o nouă suplimentare a efectivelor atât la Biroul Electoral al Sectorului 1, cât şi la celelalte birouri electorale ale celorlalte sectoare, pentru a facilita predarea în condiţii de siguranţă a tuturor materialelor electorale de către preşedinţii secţiilor de votare către birourile electorale de sector şi vom continua să menţinem aceste măsuri atât timp cât este nevoie”, a menţionat colonel Stoica Cornel.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.