SCANDAL monstru în AUR
SCANDAL monstru în AUR
Politic Ultima Ora

George Simion a prezentat cele 15 puncte din Programul de Guvernare al AUR. „Reconstruiește România”

Liderul AUR George Simion a prezentat joi, într-o conferință de presă, programul de guvernare al partidului său.

Documentul conține 15 puncte prin care AUR promite că „Reconstruiește România”.

Din programul de guvernare

  • ”Respingem tendințele de centralizare a deciziilor la nivelul Uniunii Europene. (…) Milităm pentru supremația suveranității statelor în arhitectura mondială”. Notă: AUR se poziționează în acest fel, fără echivoc, pe linia suveranistă care se opune ideii de mai multă Europă și de întărire a rolului Bruxelles-ului în luarea deciziilor referitoare la spațiul comunitar
  • Tot în curentul sevarnist: ”În guvernarea AUR, identitatea noastră națională, tradițiile, precum și limba română vor reprezenta liniile directoare ale intituțiilor de cultură.”
  • ”Statul român va fi deținătorul pachetului majoritar de acțiuni la companiile din domeniile strategice, precum și la cele care prelucrează bogățiile naturale, iar cetățenii români vor avea acces facil și drept de preempțiune la cumpărarea de acțiuni în aceste companii.”
  • ”Pachetele majoritare de acțiuni ale OMV Petrom și ale altor companii strategice vor fi recuperate treptat, prin intermediul unei despăgubiri corecte, după ce se va verifica îndeplinirea tuturor obligațiilor contractuale, inclusiv a celor de la vânzare”.
Avocatul Piperea, unul dintre specialiștii partidului
Avocatul Piperea, unul dintre specialiștii partidului
  • ”Organizarea de curți cu jurați formate din cetățeni români majori și cu capacitate deplină de exercițiu, care să soluționeze cazurile penale grave și procesele colective sau de clasă.”

  • ”Limităm influența factorului politic în justiție prin alegerea direct de către populație a judecătorilor Curții Constituționale, a conducerii Parchetelor și a conducerii Înaltei Curți de Casație și Justiție.”

  • ”Reintroduce obligativitatea purtării uniformelor școlare”.

  • Programul de guvernare are un capitol întreg intitulat Fabricat în România, o idee lansată de PSD în timpul guvernării Năstase, pe care AUR o preia și propune măsuri pentru ”protejarea producătorilor autohtoni”

  • ”Fondul Suveran de Investiții va fi responsabil pentru administrarea resurselor naturale ale României, plasarea sumelor colectate în investiții cu risc scăzut în afara țării, acoperirea deficitului la fondul de pensii din câștigurile obținute și investiții în domenii cheie e interes național (energie, siderurgie, metalurgie). Fondul Suveran de Investiții va fi organizat sub forma unui fond de stat ce poate fi capitalizat din banii contribuabililor români, permițându-le acestora să devină acționari.”

  • ”Apărăm și aplicăm ferm legislație care să includă protecția mediului în procesul de luare a deciziilor economice și sociale. Consideram mediul înconjurător parte a Creației, în interdependeță cu viața omului, nu în opoziție cu ea”.

  • ”România trebuie să-și asigure suveranitata energetică. Prin urmare, se va continua folosirea combustibililor fosili și hidrocarburilor (cărbune, gaz, petrol), energiei hidro, nucleare, eoliene și solar”. Propunerea intră în contradicție cu proiectul de decarbonizare a UE, care presupune renunțarea treptată până în 2030 la combustibilii fosili.

  • ”Parlamentul României va avea maximum 300 de parlamentari”. Este preluată ideea lui Traian Băsescu cu referendumul din 2009.

  • ”Guvernul României va avea u număr maxim de 12 ministere ale căror sedii centrale vor fi transferate treptat în Palatul Parlamentului. Guvernul va avea un număr maxim de 50 de secretari de stat”.

  • ”Bucureștiul va avea o singură administrație care va include și actualele localități din Ilfov. Pentru fiecare localitate cu mai mult de 1000 de persoane se va menține un birou informatizat de lucru cu cetățenii”.

  • ”Comasarea instituțiilor cu atribuții de ordine publică și a serviciilor de informații”. Nu este clar dacă AUR propune înființatea unui singur serviciu secret față de șapte câte sunt în prezent.

  • AUR are un capitol dedicat renașterii satului românesc și a gospodăriei românesti. Printre măsurile propuse pentru repopularea satului românesc se numără ”implementarea programului Case la un leu pentru tinerii din România și românii din disapora, care dorec să vină în țară”.

Documentul

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.