Simion s-a supărat pe Ciolacu
Simion s-a supărat pe Ciolacu
Exclusiv Politic Ultima Ora

SCANDAL MONSTRU la Parlament. George Simion s-a dus peste președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Cinci deputaţi AUR şi a unuia neafiliat cu diminuarea indemnizaţiei cu până la 50%. FOTO-VIDEO

Preşedintele AUR, deputatul George Simion, a intrat, marţi, împreună cu mai mulţi parlamentari AUR, în anticamera biroului preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, pentru a discuta cu acesta.

Simion a fost întâmpinat de vicepreședintele Camerei Deputaților, Alfred Simonis, cu care s-a înjurat copios.

„Vrem să vorbim cu preşedintele acestei Camere, am venit aici să cerem să vorbim cu domnul Ciolacu”, i s-a adresat Simion lui Simonis, care l-a întrebat pe liderul AUR dacă a venit cu „interlopii după el”.”Ai venit cu interlopii după tine? (…).

Ai nişte interlopi, huligani, care nu ştiu decât să împingă (…), agenţi sovietici, agenţi ai KGB (…). Sunteţi nişte infractori, nişte golani. De ce vă dă Moscova bani? Ia-ţi interlopii şi ieşi afară. Daţi interlopii şi infractorii afară!” i-a transmis Simonis lui Simion, care a replicat:

„Dumneavoastră aţi furat din buzunare în Anglia? Sunteţi valutist? Noi nu avem treabă cu dumneavoastră (…), haideţi să ne înscriem toţi deputaţii la secretară”.

Alfred Simonis, vicepreședintele Camerei Deputaților
Alfred Simonis, vicepreședintele Camerei Deputaților

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Daniel Suciu a informat, luni, plenul cu privire la decizia de sancţionare a cinci deputaţi AUR şi a unuia neafiliat cu diminuarea indemnizaţiei cu până la 50% pe o perioadă de cel mult şase luni şi cu reducerea timp de trei luni a duratei luărilor de cuvânt la cel mult 10 secunde pe intervenţie, însă parlamentarii în cauză au protestat, pe motiv că această hotărâre este ilegală.

„Biroul permanent, în şedinţa din 17 mai, având în vedere raportul Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi din data de 16 mai, a hotărât ca domnilor deputaţi Sorin Titus Muncaciu, Ilie Alin Coleşa, Ringo Dămureanu, Ciprian Titi Stoica, Lilian Scripnic, membrii ai grupului parlamentar AUR, precum şi domnului deputat Dumitru Coarnă, neafiliat, să li se aplice sancţiunile prevăzute de articolul 246 alineatul 1 litera g şi h din regulament, respectiv sancţiunea diminuării indemnizaţiei cu până la 50% pe o perioadă de maxim şase luni, pentru nerespectarea prevederilor articolului 129 alineatul 2 sau ale articolului 245 indice 1 din regulament, precum şi sancţiunea reducerii duratei luate de cuvânt la cel mult 10 secunde pe intervenţie, pe o perioadă de maxim trei luni, în cadrul şedinţelor Camerei Deputaţilor, începând cu data de 17 mai, pentru săvârşirea abaterii prevăzute la articolul 158 alineatul 6 teza a doua din regulament”, a anunţat Suciu.

Simion s-a dus peste Ciolacu

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.