George Simion, prezent la comemorarea eroilor români
George Simion, prezent la comemorarea eroilor români
Politic Ultima Ora

FOTO. George Simion, prezent la comemorarea eroilor români din Cimitirul Soultzmatt, Franța. 687 de compatrioți au picat prizonieri

Președintele AUR, George Simion, a participat sâmbătă, 22 iunie, la comemorarea a 100 de ani de la înființarea cimitirului românesc de la Soultzmatt, Franța, ce adăpostește osemintele a 687 prizonieri români din cei 2.400 morți în perioada 1917-1919 în lagărul Soultzmatt și din regiune.

“Pe jertfa acestor soldați s-a făurit libertatea, demnitatea noastră și România Mare. (…) Îi felicit pe colegii mei, dar și pe membrii asociației Nepsis și pe toată lumea prezentă, în atenta organizare a părintelui Emil Tanca”, a declarat George Simion.

Din delegația AUR prezentă la ceremonie, condusă de George Simion, au făcut parte și deputații Dumitrina Mitrea, Sorin Muncaciu, Boris Volosatîi și senatorul Sorin Lavric.

Episcopii Nectarie și Sofian Brașoveanul alături de români
Episcopii Nectarie și Sofian Brașoveanul alături de români
Slujba religioasă de comemorare a fost oficiată de episcopii Nectarie și Sofian Brașoveanul.

Ceremonia a fost organizată la Val du Pâtre și a reunit sute de oameni, reprezentanți ai autorităților locale, membri ai comunității românești din Europa și preoți, toți adunați pentru a onora memoria eroilor români.

Cimitirul militar român Soultzmatt a fost inaugurat în anul 1924 de către Regele Ferdinand și Regina Maria a României.

Mai mulți români la comemorare
Mai mulți români la comemorare

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.