Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban
Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban
Politic Ultima Ora

Fostul premier, Ludovic Orban vrea concedierea a 200.000 de bugetari. Liderul Forța Dreptei vrea eliminarea totală a voucherelor de vacanță

Fostul premier Ludovic Orban vrea să aducă bani la bugetul de stat prin concedierea a 200.000 de bugetari.

Orban mai sune că s-ar mai face economii la bugetul statului și dacă, s-ar elimina total voucherele de vacanță.

„Soluţia nu este în niciun caz reducerea taxelor şi impozitelor. Soluţiile pe care noi le susţinem categoric sunt creşterea gradului de colectare, reducerea evaziunii fiscale, mai ales a evaziunii fiscale mari din zonele protejate de clientela politică.

A doua soluţie este creşterea vitezei de absorbţie a fondurilor europene şi utilizarea fondurilor europene pentru a acoperi anumite cheltuieli din cele care sunt susţinute astăzi de la bugetul de stat, în special cheltuieli de investiţii, şi, evident, reducerea drastică a cheltuielilor bugetare. Reducerea nu înseamnă parodia lui Ciolacu cu desfiinţarea a 200.000 de posturi vacante.

Dacă sunt vacante, nu reprezintă nicio cheltuială pentru sectorul public. Nu câştigi niciun leu. Asta e praf în ochii oamenilor.

Să dea afară 200.000 de angajaţi, nu să desfiinţăm 200.000 de posturi vacante. Să îi dea afară pe toţi sinecuriştii politici din clanurile de pradă din jurul baronilor judeţeni, din jurul grupurilor politice afiliate PSD şi PNL, care taie frunze la câini la ora actuală în instituţiile publice.

Asta da reformă. Să desfiinţeze agenţii, nu să înfiinţeze agenţii, aşa cum au făcut-o.

Punctul nostru de vedere e clar. Şi aşa exista o discriminare profundă între mediul public şi mediul privat, pentru că în sectorul public voucherele de vacanţă erau acordate de la bugetul de stat, iar în sectorul privat cei mai mulţi angajatori nu îşi mai permiteau să dea vouchere de vacanţă, pentru că reprezentau cheltuieli suplimentare şi, la o marjă de profit redusă, nu aveai cum să suporţi aceste cheltuieli. (…)

Soluţia noastră este să nu se mai dea vouchere de vacanţă. Gata! S-a terminat” a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Botoşani, liderul Forța Dreptei.

Îi lasă pe bugetari fără tichet de vacanță
Îi lasă pe bugetari fără tichet de vacanță

.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.