Emil Boc a primit o funcție importantă la nivelul Uniunii Europene
Emil Boc a primit o funcție importantă la nivelul Uniunii Europene
Politic Ultima Ora

Emil Boc a primit o funcție importantă la nivelul Uniunii Europene

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost numit raportor al Comitetul European al Regiunilor (CoR) pe tema Inteligenței Artificiale.

Emil Boc spune că inteligența artificială are potențialul să îmbunătățească domenii precum asistența medicală, agricultura, shimbările climatice sau securitatea, dar aduce și o serie de pericole noi, precum intruziunea în viața privată sau utilizarea în scopuri infracționale.

”Comitetul European al Regiunilor: Am fost desemnat Raportor al CoR pe tema Inteligenței Artificiale (Pachet legislativ)Mulțumesc colegilor mei din Comitetul European al Regiunilor pentru desemnarea mea în calitate de Raportor pentru pachetul legislativ al Uniunii Europene care vizează Inteligența artificială.

Inteligența artificială se dezvoltă rapid. Inteligența artificială ne schimbă deja viața de zi cu zi.

Și acesta este doar începutul. Utilizată cu înțelepciune și pe scară largă, inteligența artificială poate aduce beneficii mari oamenilor și societății, în general.

Funcție la nivel european pentru edil
Funcție la nivel european pentru edil

Inteligența artificială ne schimbă și ne va schimba viața prin îmbunătățirea asistenței medicale (de exemplu, diagnosticele vor fi mai precise, se va asigura o prevenție mai bună a bolilor), creșterea eficienței agriculturii, contribuirea la atenuarea schimbărilor climatice și adaptarea la acestea, îmbunătățirea eficienței sistemelor de producție cu ajutorul întreținerii bazate pe analiza predictivă, îmbunătățirea securității europenilor și în multe alte moduri pe care abia începem să ni le imaginăm.

În același timp, inteligenta artificială implică o serie de riscuri potențiale, cum ar fi un proces decizional opac, discriminarea de gen sau de alt tip, intruziunea în viața noastră privată sau utilizarea în scopuri infracționale” a transmis primarul Clujului.

Liderul liberal la ședința Comitetului regiunilor
Liderul liberal la ședința Comitetului regiunilor

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.