Decizia Biroului Electoral
Decizia Biroului Electoral
Politic Ultima Ora

INCREDIBIL. Două femei condamnate pentru fraudarea alegerilor din Ciorani, desemnate preşedinţi la secţii de votare, în 9 iunie

Două femei care au fost condamnate pentru fraudarea alegerilor locale din comuna prahoveană Ciorani, la scrutinul din 2020, au fost desemnate preşedinţi la două secţii de votare din această localitate pentru alegerile din 9 iunie.

Cele două femei au fost condamnate în august 2021, în baza unor acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, de magistraţii de la Judecătoria Buzău, la câte 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale în formă continuată (patru acte materiale), faptă din 27.09.2020.

Numele celor două femei apar în procesul verbal din data de 20 mai privind desemnarea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare constituite pentru alegerile din 9 iunie, documentul fiind publicat pe site-ul Prefecturii Prahova.Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu, a fost trimis în judecată pentru fraudarea alegerilor locale din 2020 şi este inculpat într-un alt dosar pentru fapte similare.

Cel care a dezvălui informația este președintele partidului Partidului România în Acţiune, Mihai Apostolache, care spuen că este culmea tupeului și a sfidării electoratului de către actuala conducere a României.

”Alegeri libere și corecte?!?

La fel ca în 2020 la Ciorani?!?

Culmea tupeului: două persoane condamnate pentru fraudă electorală la alegerile locale din Comuna Ciorani, din anul 2020, au fost desemnate președinți la două secții de votare din localitate pentru alegerile din 9 iunie 2024:

* Grigorescu Nicoleta la secția nr. 374

* Spătarelu Adnana Ramona la secția nr. 375.

Suveranitatea aparține poporului român și se exercita prin reprezentanți aleși în cadrul unor alegeri libere, periodice și corecte. (Art. 2 alin. 1 din Constituția României).

Rog Autoritatea Electorală Permanentă să le înlocuiască pe cele două persoane, iar instituțiile care veghează la respectarea Constituției să urmărească procesul electoral din Comuna Ciorani”, spune Apostolache.

Mihai Apostolache, președintele partidului România în Acțiune
Mihai Apostolache, președintele partidului România în Acțiune

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.