George Simion lovit de Nicușor Dan
George Simion lovit de Nicușor Dan
Exclusiv Justiție Politic Ultima Ora

OFICIAL. LOVITURĂ pentru AUR. Primarul Capitalei, Nicușor Dan nu este cercetat de procurorii DNA

Candidatul AUR la Primăria Capitalei, Mihai Neamţu, a afirmat, vineri, că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a început urmărirea penală în cazul lui Nicuşor Dan, după sesizările pe care le-a făcut cu privire la refuzul Primarului General de a informa opinia publică despre banii pe care i-a cheltuit pentru campania publicitară.

În replică, procurorii DNA, transmit că nu există niciun dosar pe numele lui Nicușor Dan, ci sunt cercetate fapte în rem.

”La solicitarea mass media și în referire la informațiile vehiculate în spațiul public privind pe unul dintre candidații la Primăria Capitalei, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să precizeze că în dosarul respectiv nu este dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale față de nicio persoană.

Pe această cale atragem atenția asupra echilibrului în discursul public pentru a se evita transmiterea unor informații de natură a crea aparența desfășurării activității DNA altfel decât în cadru legal, în mod echidistant și imparțial.

Consecventă practicii de comunicare care răspunde interesului major al opiniei publice, DNA va transmite public, în condițiile legii, orice informație privind activitatea instituției”, transmite DNA.

Potrivit lui Mihai Enache, Nicuşor Dan ar fi cheltuit pentru panourile publicitare aproximativ 500 de mii de euro.

”Am fost chemaţi de procurorii DNA pentru a fi înştiinţaţi că a fost începută urmărirea penală în urma plângerii depuse de noi pe 30 aprilie. Sperăm la o anchetă cât mai rapidă, în aşa fel încât să aflăm până la alegeri care este situaţia reală cu privire la campania de publicitate outdoor utilizată de domnul Nicuşor Dan.

Fie dânsul a folosit pentru plata acestor servicii nişte sume de bani pe care nu le-a declarat şi pe car nu le vedem, fie a primit beneficii directe, constând în reduceri substanţiale de la singura societate comercială cu care a avut contracte, societatea controlată de domnul Matei Păun”, a declarat Mihai Enache, conform comunicatului de presă al AUR.

Mihai Enache
Mihai Enache

În replică, primarul Capitalei Nicuşor Dan a explicat că decizia procurorilor anticorupţie a fost ”o chestiune absolut formală”, în contextul în care aceştia sunt obligaţi să deschidă o cercetare penală în cazul în care este formulată o plângere.

El a adăugat că ”e ceva ce se întâmplă o dată la patru ani”.

”Acum patru ani, la fel, vreo 10 parlamentari PSD mi-au făcut o plângere, tot aşa, la DNA, dacă nu mă înşel, că şantajez, nu ştiu ce mai fac, acum opt ani a fost cu Soros, care mi-a dat o bursă de 400 de dolari şi în felul ăsta mă influenţează”, a declarat Nicuşor Dan, vineri, la B1 TV.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.