Corina Crețu, atac devastator la Guvernului: ”Se minte cu nerusinare. Este dezastru”
Economic Politic Sănătate Social Ultima Ora

CORINA CREȚU ACUZĂ PSD CĂ VREA SĂ FACĂ SPITALE LA CARE VOR AVEA ACCES DOAR BOGĂTAȘII

Comisarul european Corina Creţu a spus de mai multe ori că proiectele celor trei spitale regionale nu au ajuns până acum la Comisia Europeană.

Corina Crețu a criticat, într-un interviu pentru Digi24, și intenția guvernului PSD de a construi spitalele regionale prin parteneriat public-privat, spunând că opțiunea managementului privat la astfel de instituții le va face în cele din urmă inaccesibile pentru persoanele cu venituri mici.

„Dacă autorităţile române decid să meargă pe ideea parteneriatului public-privat, eu cred că ar trebui să recurgă la asistenţă specializată din partea instituţiilor specializate cum ar fi Banca Europeană de Investiţii, cum ar fi BERD-ul, dar în cazul spitalelor regionale cred că ar fi moral, poate, să se facă clădirile, dar dacă şi managementul este dat în mâna privaţilor atunci nu mai este în scopul ajutorării oamenilor celor mai săraci şi celor mai vulnerabili, pentru că automat, dacă managemenul merge în mâna privaţilor, aceia vor pune taxe mari şi vom avea alte trei clinici private la care vor avea acces doar oameni bogaţi”, a spus comisarul european român vineri la Digi 24.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Prezidentiale-2019.ro

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii