Corina Crețu, 55 de ani, devine cetățean moldovean
Corina Crețu, 55 de ani, devine cetățean moldovean
Politic Ultima Ora

Fostul Comisar european, Corina Crețu, 55 de ani, devine cetățean moldovean

Fostul Comisar european, Corina Crețu, va deveni în scurt timp cetățean al Republicii Moldova.

Crețu a primit aviz favorabil pentru a fi cetățean moldovean din partea Guvernului de la Chișinău.

”Cu mare emoție doresc să anunț faptul că astăzi, in ziua in care Parlamentul Republicii Moldova a votat revenirea la limba romana ca limba oficială, am primit aviz pozitiv privind dobândirea, pe lângă cetățenia României, și cea a cetateniei Republicii Moldova prin recunoaștere, ca urmașa a bunicilor mei nevoiți sa fuga din calea invaziei rusești.

Mă simt impacata și va asigur ca am făcut și voi face in continuare tot ce îmi sta in putința pentru ca romanii de dincolo de Prut sa își îndeplinească aspirațiile de libertate, de apartenența la marea familie europeana și alianța nord-atlantica.

Este omagiul pe care îl aduc, peste ani, tuturor celor din familia mea, care s-au sacrificat pentru ca noi sa existam astăzi. Ideea de a solicita cetățenia Republicii Moldova mi-a venit exact acum un an, când am văzut suferința poporului ucrainean nevoit sa fuga din calea războiului și mi-am închipuit drama bunicilor mei care au plecat intr-o noapte din Chisinau, când Mama nu împlinise doi ani.

Sunt mândra ca am putut vota, din funcțiile pe care le-am avut, atât pentru ridicarea vizelor cetățenilor din Republica Moldova, cât și pentru statutul de tara asociata și apoi tara candidata pentru apartenența la Uniunea Europeana.

Din funcția de Comisar European, am aprobat numeroase proiecte transfrontaliere Romania-Republica Moldova, am angrenat resurse mai ales in Strategia Dunării și am declarat, in numele Comisiei Europene, in 2018, orașul Ungheni drept orășel european.

Am fost și voi rămâne convinsă de destinul european al Republicii Moldova. Am vizitat Moldova în repetate rânduri încă din 2005, când am fost observator electoral din partea OSCE.

Corina Crețu, devine cetățean al Republicii Moldova
Corina Crețu, devine cetățean al Republicii Moldova

De asemenea, în anul 2013 am pledat, din Parlamentul European, pentru semnarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, iar în calitate de Comisar European pentru Politică Regională, am aprobat pentru Republica Moldova proiecte europene în valoare de zeci de milioane de euro, de rezultatele cărora beneficiază astăzi sute de mii de cetățeni ai Republicii Moldova.

Am făcut toate acestea pentru că am crezut întotdeauna că dincolo de cuvintele frumoase, oamenii trebuie efectiv să simtă modul în care viața lor se schimbă în bine.

Politica este utilă atât timp cât reprezintă o șansă în plus de a contribui la binele oamenilor. Este un moment important din viața mea, singurul semn de solidaritate pe care îl pot face față de momentele grele și dramatice pe care le traversează cetățenii Republicii Moldova și drept omagiu adus refugiaților care fug din calea războiului.

Vă doresc multă sănătate, week-end frumos!”, a anunțat Corina Crețu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.