Clotilde Armand cere suspendarea peste noapte a numărătorii la sectorul 1
Clotilde Armand cere suspendarea peste noapte a numărătorii la sectorul 1
Politic Ultima Ora

Clotilde Armand cere suspendarea peste noapte a numărătorii la sectorul 1

Primarul sectorului 1 Clotilde Armand a cerut suspendarea procesului de validare a rezultatelor din secțiile de votare din sector, cu sacii cu voturi puși într-o cameră sigilată, sub paza jandarmilor.

Armand propune ca procesul să fie reluat marți dimineață, astfel încât reprezentanții secțiilor de votare să fie odihniți, ținând seama că au mai bine de 36 de ore de când nu au mai dormit.

”Revin cu o urgență care trebuie rezolvată rapid de Marcel Ciucă și Nicolae Ciucă și cu precizări privind procesul electoral de la Sectorul 1.

În acest moment, la Piața Amzei, unde este sediul Biroului Electoral Sector 1, este o situație de neacceptat pentru o capitală europeană, iar Autoritatea Electorală Permanentă și Biroul Electoral Central sunt complici la ce se întâmplă. Zeci de reprezentanți ai secțiilor de votare au stat în soare, la coadă, toată ziua pentru a valida procesele-verbale și pentru a depune sacii cu voturi.

Mai multe persoane au leșinat astăzi, iar SMURD-ul a fost chemat de urgență. Situația este dramatică și nu exagerez.Am cerut reprezentanților Biroului Electoral să vină cu soluții pentru a debloca rapid această situație din Piața Amzei, pentru că membrii comisiilor de vot sunt la datorie de sâmbătă dimineață și sunt extenuați.

Să închidă sacii și procesele verbale într-o cameră sigilată din Piața Amzei care să fie păzită de jandarmi sau să permită întoarcerea lor în secțiile de votare, iar sacii și procese-verbale să rămână sub paza jandarmilor. Procesul de validare să fie reluat mâine, cu reprezentanții secțiilor de votare odihniți. Doar cu mintea limpede putem rezolva aceste probleme.

Nu mi s-a răspuns la aceste solicitări!Precizez că până în acest moment mai puțin de o treime din procesele-verbale din secțiile de votare din Sectorul 1 au fost validate de Biroul Electoral Sectorul 1. Dar Ciolacu a ieșit deja cu rezultate final la televizorul lui preferat.

Da, da.

Prim-ministrul României – adică cel care organizează aceste alegeri a ieșit a anunțat rezultatele finale. În cazul celorlalte secții, aproximativ 120, situația este neclară, deoarece sunt diverse probleme. O parte din procesele- verbale sunt greșit întocmite, iar verificarea lor este greoaie.

saci sector 1
saci sector 1

În cadrul acestui proces electoral se acumulează tot mai multe nereguli. Ieri am atras atenția asupra unor suspiciuni majore de fraude electorale când sute de persoane au fost aduse la vot de interlopi.

Astăzi la sediul BES 1 a fost apelat numărul de urgență 112 după ce mai mulți președinți de secție au fost surprinși împreună cu reprezentantul PSD în BES 1 umblând în sacii de voturi care trebuiau să rămână sigilați.

Aștept ca instituțiile statului să-și facă datoria transparent și cu respectarea legii”, a spus primărița.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.