Alertă. Ion Iliescu, dus de urgență la spital
Politic Sănătate Social Ultima Ora

Ceva nu este în regula. Ion Iliescu rămâne internat la Terapie intensivă. Decizie de ultimă oră a medicilor

Ion Iliescu, fostul președinte al României, va rămâne internat în continuare la terapie intensivă. Deși se știa că starea lui este stabilă și urmează să fie externat, medicii au luat o altă decizie.

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, rămâne internat pe secția de Terapie Intensivă.

Este decizia de ultimă oră a medicilor, care au stabilit că deși fostul șef de stat se recupereaza bine după intervenția la care a fost supus de 1 Aprilie, acesta trebuie să rămână sub strictă supraveghere medicală din cauza vârstei înaintate, informează România TV.

Fostul președinte a fost dus, luni, de urgență la spitalul C.C. Iliescu, fiind suspectat de pericardită hemoragică. Pericardita reprezintă inflamația pericardului (sac fibro-seros care învelește inima), adeseori cu acumulare de lichid. Prezența de lichid în cantitate mare poate conduce chiar la sindromul de tamponadă cardiacă.

Diagnosticul se bazează pe prezența constatărilor clinice și ECG tipice. Pentru identificarea modificărilor sunt necesare uneori trasee ECG seriate. La examenul fizic se percepe frecatura pericardică – un zgomot de tonalitate înaltă sau joasă, suprapus peste zgomotele cardiace, se aude bine “sub ureche”, cu bolnavul în apnee.

Probele biologice pot arăta sindrom inflamator nespecific: VSH și fibrinogen crescute, proteina C crescută, leucocitoză. Se pot evidentia anticorpi specifici pentru agentul etiologic în formele infectioase.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.