Premierul Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu
Exclusiv Politic Ultima Ora

Ce își dorește liderul PSD, Marcel Ciolacu, în 2024. ”Nu este exclus acest scenariu, dar nu este simplu”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu nu exclude să fie candidatul social-democraților dar și al liberalilor la alegerile prezidențiale din 2024.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, reafirmă că își dorește ca și după 2024 să poată funcționa actuala coaliție de guvernare, sugerând că PSD ar putea chiar forma o alianță cu liberalii.

„Nu e exclus dar nu este simplu, în primul rând pentru că un partid mare precum PNL nu ar accepta să nu aibă candidat propriu la alegerile prezidențiale.

În schimb, eu în PSD am schimbat regulile, la noi candidatul pentru președinție va fi ales (…) Vom analiza cum mergem mai departe împreună. Ce este sigur e că pentru România a fost cea mai bună această coaliție”, a comentat Marcel Ciolacu, la digi24.ro.

Liderul PSD a mai spus că rotativa din mai va ține cont de protocolul agreat de ambele formațiuni, PSD și PNL, și că nu vor exista neînțelegeri privind împărțirea ministerelor.

Ciolacu a adăugat că premierul Nicolae Ciucă nu se va afla în componența noului Guvern și că el va prelua șefia Senatului.

Marcel Ciolacu nu știe dacă PNL o va susține pe Firea la Primăria Capitalei
Marcel Ciolacu nu știe dacă PNL o va susține pe Firea la Primăria Capitalei

Întrebat dacă Gabriela Firea va fi susţinută şi de PNL în cursa pentru Primăria Capitalei, Ciolacu a spus:

„Nu am avut aceste discuţii în coaliţie de a avea candidaţi unici la Primăria Capitalei sau oriunde. Sunt anumite proiecţii. Îmi menţin părerea publică, cea mai bună variantă în acest moment pentru România este o coaliţie între cele două mari partide, Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal. Văd această colaborare şi din anul 2024.

Cum vom creiona acest lucru, cum vom duce discuţiile politice, urmează în perioada următoare. Cred că cel mai important acum este să ne ridicăm la aşteptările românului în ceea ce priveşte actul guvernamental şi ce legi scoatem în Parlament”.

Legat de o posibilă alianță electorală pentru alegerile parlamentare din 2024, Ciolacu a spus:

„E foarte greu după o campanie electorală în care mergi separat, să mai creionezi iarăşi o coaliţie, are şi politica ei, limitele sale. Dacă facem o alianţă politică eu cred că vom avea un viitor comun şi în 2024 în ceea ce priveşte majoritatea parlamentară”

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.