Preşedintele Klaus Iohannis i-a scris șefei Senatului, Alina Gorghiu
Preşedintele Klaus Iohannis i-a scris șefei Senatului, Alina Gorghiu
Politic Ultima Ora

FOTO. Preşedintele Senatului, Alina Gorghiu, întrevedere cu preşedintele Parlamentului Republicii Letonia. ”Anul 2022 a fost un an foarte bun pentru relațiile România-Letonia”

Preşedintele Senatului, Alina Gorghiu, a avut luni, o întrevedere cu preşedintele Parlamentului Republicii Letonia, Edvards Smiltēns, aflat într-o vizită oficială în România.

Alina Gorghiu și omologul său leton au evidenţiat importanţa menţinerii unei coordonări strânse pe toate palierele, în special în actualul context complicat de securitate generat de războiul de agresiune declanşat de Federaţia Rusă în Ucraina, iar Alina Gorghiu a subliniat importanţa continuării eforturilor pentru a consolida postura NATO de descurajare şi apărare de la Marea Baltică la Marea Neagră.

”Anul 2022 a fost un an foarte bun pentru relațiile România – Letonia .

A fost o plăcere să îl întâlnesc astăzi pe Edvards Smiltēns LV, președintele Seimului Letoniei.

E un lucru bun că s-a decis deschiderea, în viitor, a ambasadei române la Riga și înființarea Grupului parlamentar de promovare a cooperării cu Parlamentul României în Parlamentul leton.

Prin aceste instrumente, ne vom dezvolta cooperarea bilaterală și dialogul parlamentar.

Am discutat și despre cele mai importante teme: apărarea colectivă, tragerea vinovaților la răspundere pentru crimele de război din Ucraina, solidaritatea și unitatea europeană în fața crizelor multiple cu care ne confruntăm!

Mulțumesc autorităților letone pentru contribuțiile lor la consolidarea democrației și securității Republicii Moldova!”, a spus Gorghiu.

Alina Gorghiu întrevedere cu omologul său din Letonia
Alina Gorghiu întrevedere cu omologul său din Letonia

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.