Gabriela Firea: Primăria Capitalei - cu un miliard de euro buget anual - nu are bani să îi dea lui Costică Costanda
Justiție Social Ultima Ora

ȘOC: GABRIELEA FIREA, CĂLCATĂ DE PROCURORI PE TEMA ”SEMAFOARELOR UCIGAȘE”. NU A FOST NICIUN HACKER – E VINA PRIMĂRIEI

Procurorii au ridicat mai multe laptopuri de la Compania Municipală a Managementului în dosarul privind semafoarele din Capitală despre care autorităţile au susţinut că au fost accesate ilegal, au precizat surse apropiate anchetei. Aceleaşi surse au precizat că există suspiciunea că ar fi vorba despre o defecțiune la sistemul învechit care dirijează semafoarele din Capitala.

ȘOC: GABRIELEA FIREA, CĂLCATĂ DE PROCURORI PE TEMA ”SEMAFOARELOR UCIGAȘE”. NU A FOST NICIUN HAKER – E VINA PRIMĂRIEI

Mii de bucureşteni au fost în pericol la finalul anului trecut după ce trei mari intersecţii din Capitală au avut mai probleme în ceea ce priveşte funcţionarea semafoarelor. În acest caz a fost deschisă o anchetă, care se află în desfăşurare la DIICOT. Autorităţile susţineau că hackerii au atacat sistemul de semaforizare din Capitală la finalul anului trecut.

Surse judiciare susţin că nu ar fi vorba despre un atac al hackerilor, ci despre o defecţiune la sistemul de semaforizare. Autorităţile fac în continuare cercetări, iar marţi au fost ridicate mai multe laptopuri de la Compania Municipală a Managementului şi s-au pus camere de vederi în sistem.

Un cititor NewsTeam a atenționat asupra faptului că: ”Orice electrician cu școală generală știe că un simplu releu echipat cu un contact deschis și cu un contact închis asigură IMPOSIBILITATEA APRINDERII SIMULATANE A BECURILOR alimentate de contactele respective.

CONCLUZIE: ORICE ALTA SOLUȚIE, inclusiv aplicații ce fososesc circuite integrate și/sau sofware, sunt absolut ne-eligibile în cazul în care nu respectă acest principiu al funcționarii prin negație a culorilor VERDE-ROȘU !!!”

Adică, nu hackerii au pus în pericol viețile cetățenilor, ci sistemele proaste care echipează sistemele de semaforizare din București.

Am scris despre acest lucru și, iată, DIICOT îi dă dreptate cititorului NewsTeam: și un electrician cu școală general ar fi știut că nu poate fi hackerit un releu electric…

Este vina Primăriei.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.