Augustin Lazăr iese la rampă după acuzațiile de poliție politică primite. Ce dovezi aduce procurorul general
Justiție Social Ultima Ora

VIOLENȚELE din 10 august au rămas ”SECRETIZATE”. Procurorii sunt împiedicaţi să rezolve dosarul

 Augustin Lazăr, procurorul general al României, a declarat, joi că există în continuare documente care trebuie declasificate în dosarul referitor la intervenția jandarmilor în timpul protestului din 10 august.

Procurorul general al României a confirmat că procurorii au solicitat documente pentru dosarul privind protestul din 10 august, însă nu le-au primit de la diferite instituții.

„Mereu sunt documente care sunt solicitate pentru a se clarifica toate lucrurile, (…) avem încă documente care trebuie declasificate”, a precizat Augustin Lazăr, la sediul Ministerului Justiției, unde a participat la reuniunea Consiliului de management strategic al instituţiilor judiciare, conform Agerpres.ro.

Întrebat dacă ancheta este îngreunată de faptul că aceste documente nu au fost desecretizate, Lazăr a precizat: „Evident că este mai dificil, dar eu zic că până la urmă ele vor fi declasificate”.

Potrivit sursei citate, procurorii militari au deschis un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului din 10 august.

La sfârșitul lunii august, Parchetul General a anunțat că 763 de plângeri penale au fost înregistrate în dosarul violențelor de la mitingul din 10 august din Piața Victoriei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.