Jeful Jandarmeriei PREZENT astăzi la Parchetul General. Vezi ce scop a avut vizita
Justiție Politic Social Ultima Ora

VIDEO. Noul șef al Jandarmeriei, surprins când conducea jandarmii să bată populația

Teleormăneanul Ionuț Cătălin Sindile, proaspăt numit de Carmen Dan șef interimar al Jandarmeriei, a fost filmat de ziariștii de la Passport Productions în timp ce dădea ordine jandarmilor în timpul represiunii violente de la mitingul diasporei din 10 august.

10 August: Unde a fost Col. Sindile?

Cine mai conduce astăzi Jandarmeria Română?După doua interimate, Sebastian Cucoș nu a fost învestit în funcție de către Președintele Klaus Iohannis, care a refuzat marți, 14 august, să supună spre avizare Consiliului Suprem de Apărare a Țării propunerea de numire definitivă a lui Cucoș, asta până la pronunțarea organelor judiciare în legătură cu reprimarea violentă a protestului de pe 10 august. La 4 zile după ce sute de oameni au fost răniți într-o intervenție a Jandarmeriei Române care va da de lucru Justiției mult timp de acum încolo, Minsitrul de Interne Carmen Dan îl numește la șefia Jandarmeriei pe Col. Ionuț Cătălin Sindile.Dar, în aceste condiții, cum poate Col. Sindile să conducă această instituție, având în vedere că a comandat personal jandarmii în noaptea de 10 august. Echipa Passport Productions a fost la câțiva pași de Col. Sindile chiar în momentul în care jandarmii au început evacuarea violentă a Pieței și au dat drumul tunurilor de apă, grenadelor fumigene-lacrimogene-iritante, etc. Noi l-am surprins în acțiune, cu stația aprinsă la brâu, în timp ce alți jandarmi împiedicau presa să înregistreze imagini. Din filmările noastre și din informațiile pe care le avem de la victime știm că în zona respectivă a Pieței au fost mulți răniți.Atât Cucoș cât și Sindile au fost avansați în grad și felicitați public de Carmen Dan în aceeași zi, 9 mai 2017, ”pentru merite de excepţie obţinute în activitatea profesională desfăşurată, pentru devotamentul arătat instituţiei şi modul exemplar de îndeplinire a îndatoririlor de serviciu”. Vedeti filmul complet <<10 august: Jandarmeria intră cu forța în mulțime>> aici: https://youtu.be/pbhDmH3Nyx4Mai mult de la Passport Productions => subscribe pe YouTube: https://www.youtube.com/c/PassportProductions

Publicată de Passport Productions pe Sâmbătă, 18 august 2018

Colonelul Sindile, la acel moment adjunct al șefului jandarmeriei, apare în imagini dirijându-i pe jandarmi și dându-le indicații de acțiune.

Sindile a fost numit de Carmen Dan le șefia Jandarmeriei pe 14 august. El a fost la comanda Jandarmeriei la un alt miting violent, pe 20 iunie, când au avut loc incidentele din Piața Victoriei dintre jandarmi și protestatari, au declarat pentru G4Media.ro surse din ministerul de interne. Potrivit acestora, șeful Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoș, ar fi fost plecat de câteva zile din țară la acel moment.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.