Medicii legişti din Alexandria au încheiat autopsia bărbatului care a murit luni noapte, în spital, după ce pe 10 august a participat la protestele violente din Piaţa Victoriei
Justiție Politic Social Ultima Ora

VIDEO. Bărbatul care a decedat în urma gazării a primit ajutor medical în 10 august în Piața Victoriei

Departamentul pentru Situații de Urgență a făcut mai multe precizări în cazul lui Ilie Gâzea, bărbatul de 62 de ani, din Turnu Măgurele, care a murit după ce ar fi inhalat gaze lacrimogene la protestul din 10 august, din Piața Victoriei. DSU confirmă că bărbatul a primit ajutor medical la data respectivă, în timpul manifestației, după ce s-a prezentat la un echipaj SMURD cu sângerare nazală. Potrivit DSU, bărbatul a refuzat pe semnătură transportul la spital.

Într-o postare pe Facebook, Departamentul pentru Situații de Urgență face precizări în legătură cu Ilie Gâzea, bărbatul din Turnu Măgurele, care a murit duminică noapte în Spitalul Județean din Alexandria.

În urma informațiilor conținute în documentele de la intervenția echipajelor medicale de urgență și prim ajutor calificat din Piața Victoriei, în noaptea de 10 august 2018, s-a constatat că pacientul s-a prezentat la una dintre ambulanțele SMURD aflate la fața locului, acuzând Epistaxis (sângerare la nivelul nasului).

Pacientul a declarat echipajelor de urgență că suferea de boli cronice, precum hipertensiune arterială, iar la momentul examenului clinic, pacientul era conștient, cooperant, cu tensiunea arterială mărită (161/126), și oxigenare în limite normale (97%).

În urma acordării primului ajutor, i s-a propus pacientului transportul la spital, acesta refuzându-l sub semnătură.

Ilie Gâzea, în vârstă de 62 de ani, din Turnu Măgurele, a murit duminică noapte, la ora 23.45, la Spitalul Județean din Alexandria, unde fusese adus în 15 august de la spitalul din Turnu Măgurele, cu hemoragie digestivă.

Acesta a fost surprins într-o înregistrare realizată de Passport Productions în Piața Victoriei.

 

De anul trecut, de cand am început să filmam in Teleorman cu Passport Productions , ne-am facut multi prieteni în județul lui Dragnea. Unul dintre ei, caruia-i spunem Şoimul, ne-a trimis adineauri acest video de la protestul din 10 august. La minutul 0:36, mi-a spus, pot sa il vad pe prietenul lui, Ilie Gazea, care a murit azi-noapte: "cu pălărie, se uita in camera, eu filmez".Şoimul ne-a sunat entuziasmat pe 9 august: reusisera sa se adune pentru protest vreo 15 insi din Turnu Magurele, asta doar de la ei din mahala. In cartierul in care ei locuiesc străzile au fost botezate poetic, una dupa alta: Libertății, Viitorului…Vroia sa ne vedem pe 10 august la protest, venea si cu nepotul, poate-i si filmam asa cum veniseră, in grup organizat.Nu a stat asa mult pe 10 august, mi-a povestit a doua zi cum doi din grupul lor, o femeie si un barbat, "au fost gazati". Ba chiar barbatului, Ilie, i-a curs sânge pe nas, i s-a facut rau. Cu toate astea, a doua seara, pe 11 august, au încercat sa organizeze un alt protest la Turnu Măgurele. M-a impresionat determinarea lor.Am vorbit adineauri cu prietenul nostru din Turnu, cu Şoimul. Vroiam sa stiu cum a fost ieri la stangerea de semnături pentru "Fara penali…", stiam ca s-au dus voluntari mai multi din zona. Iar Soimul mi-a povesit ca vecinul lui Ilie a murit. Inteleg ca hemoragia nu s-a mai oprit si ca a inchis ochii azi noapte în Spitalul Județean din Alexandria. Nu stiu ce simt acum soția si cei doi copii ai lui Ilie. Nu stim nici ce legătură ar putea fi intre gaze si hemoragia digestiva a lui Ilie Gazea. Se cerceteaza. In acest moment cea mai importanta este încrederea, increderea ca se va afla adevarul. Iar pentru a recladi increderea oamenilor in aceasta investigație intelept ar fi ca ea sa fie mutată din județul capturat.Video: Şoimul de Stâncă

Publicată de Madalina Rosca pe Luni, 20 august 2018

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.